Anna Wintour beismerte, volt már intoleráns és bántó

Anna Wintour beismerte, volt már intoleráns és bántó

2020. június 12. 06:00:00

Az amerikai Vogue főszerkesztőjéről eddig is azt beszélték, ha rossz napja van. (ami gyakran megesik), borzalmasan viselkedik. Most ezt az újságíró saját maga is beismerte.

Ahogy Madonna vagy Hayden Panettiere, úgy az amerikai Vogue főszerkesztője sem marad ki a Black Lives Matter-mozgalomból, igaz, Anna Wintour egészen sajátságos módon kapcsolódott rá az eseményre. A Page Six egy olyan levélrészletet idézett cikkében, amit Wintour kollégáinak írt, és melyben beismeri, hogy bizony, az ő viselkedése sem volt mindig kifogásolhatatlan fekete alkalmazottjaival. 

A levélben Wintour leírja, hogy tisztában van azokkal az érzésekkel, melyeket sokan érezhetnek az újságnál, ő pedig együttérez a fájdalmukkal, szomorúságukkal, sőt, a dühökkel is.

Különösképpen csapatunk fekete tagjainak szeretném üzenni, hogy csak elképzelni tudom, milyen érzés lehet nektek átélni ezeket a napokat. Azt viszont tudom, hogy a bántalmazás, az erőszak és az igazságtalanság, amit látunk és amiről beszélünk, már hosszú ideje velünk vannak. 

Gyorsan hozzá is tette, bármit is cselekedjenek most, bizonyos szempontból már késő, hiszen tudja, talán ő sem becsülte meg eléggé fekete alkalmazottait, akitől levelében azt kérte, bármilyen észrevételük, javaslatuk van, szóljanak neki.

Őszintén kijelentem, tudom, hogy a Vogue nem tett eleget, hogy értékelje és elég helyet adjon a fekete szerkesztőknek, íróknak, fotósoknak, designereknek és egyéb alkotóknak. Mi is hibáztunk, közzétettünk olyan képeket és történeteket, amik esetleg bántóak és intoleránsak lehetnek számukra. Mindegyik hibáért teljes felelősséget vállalok. 

Wintour szerint elérkezett az idő, hogy határozottan állást foglaljanak a rasszizmussal szemben, és ne csak beszéljenek az egyenlőségről, hanem tettekben is kifejezzék magukat. A főszerkesztő azt ígérte, hamarosan intézkedni is fognak ez ügyben, amit amilyen hamar csak lehet, be is jelent majd. 

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában