Lady Gaga új videóklipjével a mentális betegségét dolgozza fel

Lady Gaga új videóklipjével a mentális betegségét dolgozza fel

2020. szeptember 20. 01:55:00

Lady Gaga 911 című dala legutóbbi albumának harmadik száma, melyhez videóklip is készült, a korábbiaktól kissé eltérő stílusban.

Tavasz legvégén jelent meg Lady Gaga hatodik stúdióalbuma, a Chromatica, ami egy Gaga fejében megszületett képzeletbeli dimenzióba invitálja a rajongókat, ahol többnyire a '90-es évek diszkóvilágát idéző dalok szólnak. Az első kislemeze, a Stupid Love nem robbant akkorát, mint az Ariana Grandéval közösen felénekelt, az idei VMA-n is előadott Rain on Me, ami az amerikai Billboard listán az első helyig jutott. Ezt a slágert most a 911 című dal követi, melyhez már el is készült a videóklip, mutatjuk is!


A dal refrénjében Gaga arról énekel, hogy a legnagyobb ellensége saját maga, amikor a 911, vagyis az amerikai segélyhívó tárcsázására kényszerül. Az énekesnő a legújabb albuma népszerűsítésekor adott interjúiban többször kifejtette, mennyire sötét korszakát dolgozta fel ezzel az albummal, sikeresen, ugyanis a Chromatica megszületése után sokkal boldogabbnak érezte magát. 

A videóklipben egy középkori, sivatag közepén álló kis faluba csöppenünk, ahová az eszméletét vesztett Gagát hurcolják. Az énekesnő nem egészen érti, miért viselkedik mindenki olyan furcsán körülötte, ő maga majdnem elrepül a levegőbe, ha egy férfi egy kötéllel vissza nem húzná a földre. A bizarr jelenetsor a videóklip végén értelmet nyer, de ezt a poént nem lőnénk le, nézd csak meg a klipet! 

Számomra az a szabadság, amikor a szívem legsötétebb részét keresem fel, szembenézek azokkal a dolgokkal, amikkel igazán nehéz szembenézni, aztán magam mögött hagyom őket. A világnak adom, addig alakítom a fájdalmamat, míg egy aranytócsa nem válik belőle

- nyilatkozta Lady Gaga a Billboard magazinnak új videoklipjét kommentálva.

Ez a rövidfilm nagyon személyes hangvételű, a mentális egészségemről szól, arról, hogyan tud a valóság és az álom összetalálkozni egymással, és azokról a hősökről is, akik bennünk és körülöttünk élnek. 

Gaga nem először filozofál a valóság és a fantázia egymásba olvadásáról, ahogy lelki démonjaival is szembenézett már, például második, The Fame Monster című albumán. Monster című számában például arról énekelt, néha mennyire ijesztő, szívtelen szörnynek látja a férfiakat, a Telephone pedig arról szól, hogy az énekesnő sokszor félt, hogy a túl sok teendője és elfoglaltsága miatt már nem marad elég ideje élvezni az életet.

Visszatérve még egy videó erejéig a 911-re: cikkünk végén megmutatjuk azt is, hogyan adta elő dalát Gaga élőben az idei VMA-n.


Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában