50 éves lett Naomi Campbell

50 éves lett Naomi Campbell

2020. május 22. 18:00:41

A ’90-es években lett igazi világsztár, de már hétéves korában szerepelt videóklipben. Bár kísérték botrányok, jótékony ügyeivel sokakat szolgál a mai napig.

Idén május 22-én töltötte be az 50-et a brit ikon Naomi Campbell. Kevés modell követelt ennyi figyelmet magának, mint ő. Egzotikus külsejét jamaikai-kínai felmenőinek köszönheti, szépsége kiskorától kezdve nyilvánvaló volt, családi háttere pedig (táncos anyuka, sosem látott édesapa) szó szerint a showbiznisz felé lökte. Modell karrierje hivatalosan 15 éves korában kezdődött, de hétévesen már szerepelt Bob Marley „This is Love” című dalának klipjében, 12 évesen pedig a Culture Club egyik videójában táncolt.

16 évesen már a brit Vogue magazin címlapján szerepelt, és a következő 20 évben folyamatosan a modellszakma élvonalához tartozott. Zűrös magánügyeivel és hisztériás dührohamaival sokszor adott beszédtémát a világnak, és érdekes módon jótékonysági tevékenységéről már kevesebbet írnak. Nem csak ez az igazságtalanság érte élete során. A modellpályán kezdetben bőrszíne miatt diszkriminálták, de miután barátai, többek között Christy Turlington, Linda Evangelista topmodellek, illetve Yves St. Laurent divattervező, kiálltak mellette, így utat nyithatott más színesbőrű modellek karrierje előtt. is.

 

Naomi Campbell jelenleg is aktív szerepet vállal a divatszakmában. Háziasszony, modell, márkaarc, márkatulajdonos. Emellett nem felejtette el keserű tapasztalatait sem, és nem csak pénzadománnyal, de jótékonysággal és személyes látogatásokkal is támogat afrikai közösségeket, illetve őrködik fiatal színesbőrű modelltehetségek karrierje felett.

 

Kortalan szépség, akik 50 évesen is ugyanolyan gyönyörűen fest, mint 20 évvel ezelőtt. Nem csoda, hogy a mai napig számol vele minden nagyobb divatház és tervező.

Az elmúlt évtizedek legjobb Naomi pillanatait itt gyűjtöttük össze:

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában