Robert De Niro annyira elszegényedett, hogy a gyerektartást sem tudja fizetni

Robert De Niro annyira elszegényedett, hogy a gyerektartást sem tudja fizetni

2020. július 11. 06:00:00

Mindezért a koronavírus tehető felelőssé, hiszen a színész több étterme is már hosszú ideje zárva tart, ami tetemes bevételkiesést okoz.

Robert De Niro és Grace Hightower 2018-ban váltak el egymástól. A színész több mint húsz évig volt együtt feleségével (1997-ben összeházasodtak, 1999-ben a színész benyújtotta a válókeresetét, de 2004-ben megújították fogadalmukat), aki eddig sem szerénykedett, amikor az anyagi követeléseiről volt szó, és most sem tett másképp. Hightower azzal a kéréssel fordult a bírósághoz, hogy az eddigi 50 ezer dolláros (több mint 15 millió forintos) apanázsát, amit De Nirótól kap, duplázzák meg, írja a Page Six. 

A nő arra hivatkozva kéri, hogy férjétől kapott American Express kártyáján legyen havi 100 ezer dollár (kb. 30 millió forint), mert ez néhány hónappal ezelőttig is így volt, mígnem a színész egyik napról a másikra megfelezte azt az összeget, amivel volt feleségét és gyerekeit támogatja. (De Nirónak összesen hat gyereke van, de csak kettő született ebből a házasságából.)

A sztár ügyvédje azzal indokolta, hogy a színész lecsökkentette az asszony- és gyerektartás összegét, hogy a koronavírus okozta gazdasági helyzetben De Niro bevételei megtizedelődtek. Leginkább az okozott tetemes anyagi veszteséget De Nirónak, hogy az amerikai Nobu éttermlánca és a Greenwich Hotel már hónapok óta zárva tartanak. Az étterem áprilisi és májusi zárva tartása 4,8 millió dollár (1,5 milliárd forint) veszteséget okozott De Nirónak, állítja a színész ügyvédje, aki arra is kitért, hogy a 2004-es házassági szerződésük szerint ügyfelének csak akkor kell 1 millió dollárt fizetnie Hightowernek, amennyiben De Niro éves szinten 15 millió dollárt vagy annál nagyobb összeget keres. 

Az ügyvéd szerint esélytelen, hogy a sztár idén 15 millió dollárt keressen, a legjobb esetben is legalább 7,5 millió dollárral lesz kevesebb a 2020-as bevétele, mint a korábbi években. 

De Niro egyik legutóbbi Netflixes filmje, Az ír után járó pénz nagy részét már kifizették neki, a fennmaradó kb. 2,5 millió dollárt (780 millió forint) pedig majd valamikor 2020-ban és 2021-ben fizetik ki. Tovább rontja a sztár pénzügyi helyzetét, hogy az idei évre tervezett új filmje forgatása - így a fizetése is - csúszik. Az ügyvéd azt is elmondta, hogy 76 éves ügyfele jóval több pénzt elszór, mint amennyit megkeres, ezért még ha akarna sem vonulhatna nyugdíjba, ha el akarja kerülni az anyagi csődöt. Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában