Vilmos és Harry herceg felosztották Diana hercegnő vagyonát

Vilmos és Harry herceg felosztották Diana hercegnő vagyonát

2020. július 08. 00:05:00

Újabb szintre lépett a megxit, vagyis Harry herceg és Meghan Markle leszakadása a királyi családról: Vilmos és Harry herceg elosztották egymás között édesanyjuk hagyatékát.

Hónapok óta cikkeznek arról, hogy Meghan Markle és Harry herceg függetlenítette magát a királyi családtól, visszaadták királyi címeiket, valamint székhelyüket is áttették Angliából Los Angelesbe. Most azonban már nemcsak földrajzi, hanem anyagi értelemben is egyre távolabb került a házaspár II. Erzsébettől. A trónörökös Vilmos és öccse, Harry herceg felosztották egymás között édesanyjuk, Lady Diana vagyonát, írja az Express.

A testvérek a Diana hercegnő tiszteletére létrehozott pénzügyi alapból különböző karitatív ügyeket segítettek, ám most az erre szánt büdzsét felosztják egymás között, hogy külön-külön gazdálkodjanak belőle. Erre a lépésre már csak azért is szükség volt, mert Harry herceg megszüntette a Sussex Royal Foundation jótékonysági szervezetét, valószínűleg azért, mert ezt korábban hercegi rangja miatt hozta létre, amiről már (a megxit miatt) lemondott. A Sussex Royal Alapítvány eddig évente 200 ezer fontot, vagyis kb. 78 millió forintot kapott az alapból. 

Lady Diana alapítványának vagyonát, körülbelül 40 millió forintot a testvérek igazságosan, 50-50% arányban osztották el egymás között, amit, ahogy ezelőtt, úgy ezután is, kizárólag karitatív célokra használhatnak fel. Harry hercegnek egyébként már van is egy új non-profit elven működő biznisze, a Travalyst, mely a koronavírus miatt rossz helyzetbe került turizmus fellendítésén dolgozik. 

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában