3 dolog, amit egyáltalán NEM kell megtenned csak azért, mert egyedül élsz

3 dolog, amit egyáltalán NEM kell megtenned csak azért, mert egyedül élsz

2020. július 17. 07:42:13

Okkal mondják azt sokan, hogy a lakótársak nélküli élet felérhet a mennyországgal is: nem kell felelned senkinek a döntéseidért és a saját szükségleteidre és prioritásaidra fókuszálhatsz.

Ha egyedül élünk, hajlamosak vagyunk abba a hibába esni, hogy azt gondoljuk, a nap 24 órájában felelősségteljesen kell viselkednünk. Dr. Carla Marie Manly klinikai pszichológus szerint ennek egyébként nagyon egyszerű oka van: alapvető emberi szükségletünk, hogy biztonságban érezzük magunkat, ha viszont nincs lakótársad, akkor a felelősség csak a te válladat nyomja. Ha mindent egyedül akarsz megoldani és elrendezni, az elképesztően kimeríthet fizikailag és mentálisan is – sőt, könnyen stresszhez vezethet. A szakemberek azt tanácsolják, hogy húzz ki a listádról néhány nem létszükségletű feladatot, mert így a tested és az elméd is fellélegezhet egy kicsit! Íme 3 dolog, amivel egyáltalán nem érdemes napi szinten időt töltened, ha éppen egyedül élsz:

NEM kell barátkoznod a szomszédjaiddal!

Egyáltalán nem kell, hogy a szomszédjaid a legjobb barátaid legyenek, csak azért, mert nincs lakótársad! Szép gesztus, ha beugrasz hozzájuk bemutatkozni egy tál süteménnyel vagy ha felajánlod, hogy vigyázol a kutyájukra – de ha nincs kedved ehhez, ne erőltesd! Hagyj időt arra, hogy berendezkedj a lakásban és majd akkor nyiss a melletted lakók felé, amikor komfortosnak érzed. Nem árt, ha teszel az irányukba egy-két lépést, hiszen ezzel közösséget teremthetsz, azonban ha introvertált típus vagy, egy rövid kávészünet a szomszédokkal is bőven elég.

NEM kell, hogy tökéletes legyen az otthonod!

Persze mindannyian csodálatos lakásra vágyunk, olyanra, ami felér egy inspiráló Pinterest fotóval. Viszont a szólóban élők számára ezt legalább tízszer olyan kimerítő megvalósítani, mint azoknak, akik többen vannak erre a projektre – már csak anyagilag is. Ne görcsölj azon, hogy mások mit gondolhatnak az otthonodról, hiszen az a legfontosabb, hogy te jól érezd magad ott. Dekoráld a szobádat olyan tárgyakkal, amelyek örömet szereznek neked – ne hagyd, hogy az árcímke határozza meg az értéküket. Minél különlegesebb díszeket találsz egy környezetbarát boltban vagy egy second hand üzletben, annál jobb: ez ugyanis senki másnál nem található majd meg, csak nálad.

NEM kell minden házimunkát elvégezned a szabadnapjaidon!

Logikusnak tűnhet, ha hétvégén szeretnél kipipálni mindent az otthoni to do listádon, de a sűrű munkanapok után a testednek és az elmédnek pihenésre és feltöltődésre van szüksége. A teendők valóban képesek maguk alá temetni az embert és komoly stresszfaktort jelenthetnek, de az sem megoldás, ha teljesen kimerülsz csak azért, mert mindenáron le akartad tudni őket (egyszerre). Legalább egy napot fordíts a relaxálásra: bőven elég, ha a szombat délelőttöt vagy a vasárnap délutánt töltöd el házimunkával.

Forrás: Hello Giggles


Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában