Vesd be ezt a 4 trükköt azért, hogy ne utáld annyira a mosogatást!

Vesd be ezt a 4 trükköt azért, hogy ne utáld annyira a mosogatást!

2020. június 05. 19:13:25

A mosogatást gyakran sorolják a legjobban utált házimunkák közé, pedig néhány apró trükkel könnyedén segíthetsz azon, hogy egy kicsit nagyobb kedvvel fogj hozzá a feladathoz!

A jó munkához jó illat kell!
Még mielőtt elkezdenéd súrolni a mosatlan edényeket, cseppents ötöt a kedvenc illóolajodból a mosogatótálca aljára – a forró víznek köszönhetően az illata elárasztja majd a konyhádat, és így máris egészen más élmény lesz a házimunka. Tartsd a kis fiolát a közelben, így mindig eszedbe jut majd, hogy használd!

Ürítsd ki az elméd!
Próbálj meg nem kellemetlen kötelességként, hanem egy kikapcsolódási lehetőségként gondolni a mosogatásra: tökéletes módja annak, hogy egy kicsit kiszakadj a munkából, ráadásul egy szuper mindfulness gyakorlat is. Kapcsold ki a gondolataidat, és dolgozz a tudatos jelenléten! Este akár arra is fordíthatod a mosogatás perceit, hogy végiggondold, mi az az 5-10 dolog, amiért hálás vagy aznap.

Csak hallgass!
Ha éppen nincs hangulatod a meditációhoz mosogatás közben, akkor használd ezt az időt arra, hogy beszélgess az egyik rokonoddal, vagy barátoddal – de az is jó, ha bekapcsolod a kedvenc számaidat, egy inspiráló podcastet vagy egy hangoskönyvet, amire már régóta kíváncsi voltál. Kutatások szerint, ha egy rutincselekedetet összekötsz valamilyen új, izgalmas szokással, azzal sokkal könnyebben tudod motiválni magad.

Háláld meg magadnak!
Ha kész vagy a mosogatással, rögzítsd magadban a pillanatot valamivel, ami örömet okoz: nézz meg egy részt a kedvenc sorozatodból, egyél egy szelet csokit vagy hallgass meg egy dalt, ami szép emlékeket idéz fel benned. Fontos, hogy megjutalmazd magad és feltöltődj, mert így máskor is szívesebben fogsz hozzá a feladathoz!

Forrás: mindbodygreen

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában