Érvek a nyári felújítás mellett

Érvek a nyári felújítás mellett

2020. július 22. 23:30:00

Téves az az elgondolás, miszerint a lakás beltéri festési munkáit télen javasolt elvégezni. Valójában bármelyik évszak alkalmas erre, a nyárnak azonban van néhány vitathatatlan előnye.

Megszépítenéd az otthonod? Miért ne tennéd nyáron? A helyiségek falainak lefestésére remek ez az időszak, mert a szellőztetés nem vet fel problémákat úgy, mint télen. 

Jó, ha tudod: ha nyitott ablakok mellett ventilátorokat használsz a levegő keringetésére, elősegítheted a festék gyorsabb száradását, és megfelelő szinten tarthatod a szobák páratartalmát. Utóbbi a minőségi végeredmény szempontjából fontos. A túl gyors száradásnak egyenetlen szín lehet a következménye!


A nyári hőmérséklet gyorsabb száradáshoz vezet, felgyorsul tehát a felújítási folyamat. Rövidebb lesz a várakozási idő az előkészítés lépései után, és egy nap alatt több rétegnyi festéket felvihetsz a falakra. 

Jó, ha tudod: a nyári meleget előnyödre fordíthatod, de a legnagyobb hőségben inkább ne ragadj ecsetet. A festéket jobb nem kitenni a forróságnak, mert az extrém hő még az edényben maradva is negatívan befolyásolhatja a minőségét. 


Nagy előny, hogy a meleg idő hatására hígabb állagúvá válik a festék. Gond nélkül összekeverhetsz több színt, és a felvitellel is könnyebben fogsz boldogulni. Persze csak azután, hogy a száz ágra sütő nap segített kiválasztani a megfelelő színű alapanyagot.

Jó, ha tudod: mesterséges fényforrásokat használva kevésbé megbízható eredményre számíthatsz. Előfordulhat, hogy a megálmodott árnyalat helyett a falszín más lesz, mint amilyennek elképzelted.


Figyelem: minőségi felszereléssel dolgozz, és ne felejtsd el, hogy mielőtt belekezdesz, a padló védelme érdekében használj takarófóliát. (Vagy hasznosítsd újra leselejtezett zuhanyfüggönyödet!) 

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában