Így foglald vissza az erkélyt a galamboktól

Így foglald vissza az erkélyt a galamboktól

2020. július 05. 08:00:11

Nem titok, hogy a galambok előszeretettel könnyítenek magukon azokon a helyeken, ahol te pihenni szeretnél. Ne bántsd őket, hiszen van más megoldás arra, hogy elriaszd a nem szívesen látott szárnyasokat.

Mindenki ismer valakit, aki egyszer a galambok által kézbesített meglepetésben részesült. Valószínűleg nem kell kifejtenünk, miről van szó, legyen elég annyi, hogy a szerencsésebbeket nem a fejük tetején találták el, hanem "csak" az erkélyüket, teraszukat érte támadás. A parazitákat és egyéb fertőző betegségeket terjesztő hívatlan vendégek előszeretettel visszatérnek a tett színhelyére, és ha valaha megpróbáltad elkergetni őket, biztosan tudod, hogy az átlagos módszerekkel náluk hosszabb távon nem lehet sikert aratni. Ha nem szeretnél galambhálót kifeszíteni, próbáld ki az alábbi trükköket!

Ne bántsd a galambokat!

Az interneten párezer forintért fellelhető műhollótól és más ragadozó madaraktól kifejezetten rettegnek a galambok, ezért megéri beruházni egy-egy műanyagból készült madárra. Elhelyezhetőek az ablakpárkányokon és az erkélyeken is, egyet ne felejts el: időnként picit arrébb kell tenni őket, hogy valósabbnak hassanak. A mozgó, színes, és/vagy fényvisszaverő tárgyak szintén védelmet nyújtanak ellenük, ezért a damilra akasztott CD lemezek és a csíkokra vágott alufólia is segíthet elriasztani őket. A színes, zizegő anyagból kivágott szalagokkal és műanyag szélforgókkal hasonló hatást lehet elérni.

Léteznek még galambriasztó, gyógynövényből készült zselék, melyek akár két éven át távol tarthatják a galambokat az erkélyedtől. A leggyakrabban látott "megoldás" pedig a galambriasztó tüske, mely a forgalmazók szerint nem árt a madaraknak, egyértelmű hátránya azonban, hogy nem nyújt túl szép látványt.

Téged zavarnak az erkélyeden turbékoló madarak? Teszteld le a fenti tippeket!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában