Így hűtsd le a lakást légkondi nélkül!

Így hűtsd le a lakást légkondi nélkül!

2020. július 20. 18:36:27

Sok évvel ezelőtt légkondi nélkül is átvészelték a nyarat az emberek, neked miért ne menne? Mutatjuk, hogyan változtasd a sivatagi forróságot hűsítő oázissá!

Időjárási körülmények szempontjából az idei nyár hullámvasútra ültetett bennünket; a hűvös, esős napok után egy szempillantás alatt vissza fog térni a nyári forróság. A huffpost.com cikkének hála megosztunk pár tippet, amit ha bevetsz, nem fogod visszasírni a borús időjárást. 

Le a redőnyökkel! Akár az ablakokon beszűrődő hő 30%-ától megkímélheted az otthonod, ha leengedve hagyod a redőnyt vagy behúzod a fényzáró/sötétítő függönyt. Utóbbiból semleges színűt érdemes választanod. Minél világosabb, annál jobb. 

Turbózd fel a ventilátorod! A hőség enyhítésére tökéletesen alkalmasak a mennyezeti- és mobil ventilátorok, hát még, ha a következő trükköt alkalmazod. Tölts meg egy edényt jégkockákkal, és helyezd el úgy a szobában, hogy a mobil ventilátor "szele" érje. Ha jól csinálod, még hűsítőbb lesz az onnan érkező levegő.

Hűtsd le magad! Egy jeges frissítő csodákra képes, de a vizes borogatást is kipróbálhatod. Tested pulzáló pontjain (csukló, nyak) alkalmazd, és alvás előtt is vesd be!

Cseréld le az ágyneműd! Egyértelmű, hogy a téli paplan helyett nyáron vékonyabb takaróra váltasz, de arra gondoltál-e, hogy az ágynemű anyaga is fontos szerepet játszik? A légáteresztő pamut ilyenkor sokkal jobb, mint például a flanel vagy a gyapjú.

Vizes palack az ágy mellé: működik? A huffpost.com szerint igen! Elalvás előtt tegyél egy üveg fagyasztott vizet az ágyad végéhez, arra az oldalra, ahol majd a lábaid lesznek. Sokkal elviselhetőbb így az éjszakai forróság. 

Figyelj a villanykörtékre! A LED-es égők kevésbé melegszenek fel (továbbá kevesebb hőt adnak le), ami egyben azt is jelenti, hogy a lakás hőmérsékletét nem befolyásolják akkora mértékben, mint mondjuk egy halogén izzó. 

Szerezd be a megfelelő növényeket! A NASA kutatásai bizonyítják, hogy a növények képesek csökkenteni a bolygó hőmérsékletét, miért ne lenne ez igaz az otthonod esetében is? A csüngőágú fikusz, a szobafikusz, a rákvirág, a pálmafélék, valamint az anyósnyelv (más nevén szobai szanszeviéria) a legjobb választás!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában