DIY ablaktisztítószerek mindössze néhány hozzávalóból

DIY ablaktisztítószerek mindössze néhány hozzávalóból

2020. július 26. 14:00:00

Szeretnél kevesebb vegyszert használni otthon és a zero waste életmód is fontos számodra, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá a háztartásod megreformálásához? Íme kezdésképpen két DIY tisztítószer, amit könnyedén elkészíthetsz!

A DIY ablaktisztítóknak számos előnyük van. Mivel magad készíted, pontosan tudod, mi került bele. Környezetbarát megoldás, hiszen amellett, hogy nincsenek tele káros vegyszerekkel, újratöltheted a flakont, amikor kiürül – így a műanyagmentes élet felé is tehetsz egy lépést. Ráadásul olcsóbbak is, mint a bolti társaik!

1. Ecetes oldat:

Egy 5 deciliteres szórófejes flakonba tölts egy csésze fehér- vagy almaecetet, egy negyed csészényi denaturált szeszt és öntsd fel a tartályt vízzel. Ha szeretnél, illóolajat is adhatsz hozzá (hogy elnyomja az ecet illatát) és már fújhatod is az ablakokra kívül-belül! Amikor nagyon koszosak az ablakok, ne hígítsd fel túlságosan az oldatot!

2. Szappanos oldat:

Ha nem rajongsz az ecet illatáért, akkor tegyél 2 teáskanálnyi szódabikarbónát és egy teáskanálnyi kasztíliai szappant az 5 deciliteres szórófejes flakonba, majd keverd el vízzel (lehetőleg desztillált legyen).

Extra tipp: a DIY tisztítószerek alkalmazása előtt porold le az ablakokat, vagy most át őket szappannal és vízzel a makacs szennyeződések miatt. Használj pamutrongyot a takarításhoz és mindig fentről lefelé, balról jobbra, cikkcakkos mozdulatokkal töröld át az üvegeket.

Forrás: mindbodygreen

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában