Honnan tudod, hogy igazán szeret?

Honnan tudod, hogy igazán szeret?

2020. október 02. 23:59:00

Mindannyian képesek vagyunk a szeretetre, függetlenül attól, milyen a hangulatunk, vagy milyen személyiségtípusokkal rendelkezünk. De honnan tudhatjuk azt, hogy valaki igazán szeret?

Másképpen szeretjük a családunkat, a barátainkat, a kollégáinkat és másképp a párunkat. Nem csak pillanatnyi érzelmi állapotunkban, hanem folyamatosan és néha megmondhatatlanul. Csak egyszerűen érezzük a belsőnkben, hogy szeretünk. Van, hogy kimondjuk, kimutatjuk és tettekkel is bizonyítjuk. Ha olykor-olykor felmerül bennünk a kérdés, hogy igazán szeret-e a párunk, figyeljük meg őt is.

Meghatározó jelek

Párunk felvállalja a kapcsolatunkat a családja és a barátai előtt. Szeretné, hogy részesei legyünk egymás életének. A mai online világban ez párosulni szokott a közösségi médiában „kapcsolatban” jelzővel is feltüntetve. Közös jövőt tervez velünk. Szóba kerül a gyermekvállalás, a házasság és a nagy családi ház idilli képe. Ölelkezve együtt alszunk és megosztja a lakását majd saját fiókot, polcot kapunk. Társaságában biztonságot és nyugalmat érzünk, önmagunk lehetünk mellette. Visszajelzést kapunk másoktól is, ahogyan látnak minket, ahogyan ragyogunk, és mindketten boldogok vagyunk.

Szeretetnyelvek

Ha mégsem ismerjük még annyira a párunkat, érdemes megfigyelni, hogy milyen az ő szeretetnyelve és elmondani neki a sajátunkat. Ehhez nagy segítség lehet, Gary Chapman: Az öt szeretetnyelv, Egymásra hangolva című könyvének elolvasása. Kideríthetjük a könyv által, hogy hogyan fejezzük ki és éljük meg a szeretetet. A szeretetnyelvek a következők:

Elismerő szavak: dicséreteket kapunk vagy adunk a párunknak, mert van, hogy a szavak többet jelenthetnek a tetteknél.

Minőségi idő: beszélgetés, közös vacsora és együtt töltött programok. A lényeg az, hogy csak egymásra irányuljon minden figyelmünk. Fontos, hogy ne legyen más külső, figyelmet elvonó tényező.

Ajándékozás: apró, meglepetésszerű, mégis a másik számára kedves ajándékok. Megtalálni azt, amire a párunk vágyik.

Szívességek: olyan cselekedet, amivel megkönnyíthetjük a másik életét. Lehet akár főzés, bevásárlás vagy akár takarítás. 

Testi érintés: ölelés, csókok, kézen fogva sétálás, cirógatás. Testi érintéssel fejezzük ki, hogy szeretjük a párunkat.

Bármelyik is legyen a saját vagy párunk szeretetnyelve, érdemes vele tisztában lennünk, ha eddig bizonytalanok voltunk és kételkedtünk abban, hogy igazán szeret. Ha kiderítettük, adjunk neki ajándékot, töltsünk minél több minőségi időt együtt, ismerjük el szavakkal, tegyünk szívességeket és simogassuk meg az arcát. Mindegy mit és hogyan fejezzük ki, csak szeressük egymást


Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában