A türelem tényleg rózsát terem?

A türelem tényleg rózsát terem?

2020. november 13. 16:15:00

Régi közmondás arról a nagy igazságról, hogy ha türelmesek vagyunk, akkor cserébe igazán jó dolgot kapunk. Ha tudjuk, hogy ez a végeredmény, miért nem gyakoroljuk?

Most azonnal akarunk mindent. Kigondolunk valamit és csak pörgetnénk az idő kerekét, hogy minél hamarabb beteljesüljön. Annyira a cél lebeg a szemünk előtt, hogy elfelejtjük megélni a pillanatot. Lassítsunk.

Mit jelent a türelmetlenség?

Várakozni valamire, ami még nem teljesült be. Nagyon szeretnénk elérni, de ha lehet, akkor most rögtön legyen eredménye. Érjük el azon nyomban, ahogyan azt mi kigondoltuk. Irányítanánk a folyamatot, hogy a várva várt dolog úgy telesüljön és akkor, ahogyan mi akarjuk. Csak egy lehetőségben bízunk, nem hagyjuk, hogy másképpen is megvalósulhasson. És ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan azt mi szeretnénk, akkor tehetetlenné, frusztrálttá és dühössé válunk. Szeretnénk minél hamarabb a elérni a kitűzött célt. Sokszor viszont a türelmetlenségünk miatt hibát hibára halmozunk, megbántunk embereket, magunknak pedig fizikai fájdalmat okozunk. Stresszessé válunk, szorongunk és már nemcsak lelki problémákkal, hanem fizikai fájdalmakkal is küzdünk. Pedig tudjuk, hogy a fű sem nő hamarabb, ha húzzuk.

A türelem gyakorlása

Mint minden más önismereti folyamatban, itt is fontos felismernünk azt, hogy türelmetlen emberek vagyunk. Fel kell adnunk a hiedelmünket azzal kapcsolatban, hogy minden amit „követelünk”, annak a mi gyorsaságunkban kell megvalósulnia. Hagynunk kell a dolgokat akkor megtörténni, amikor azoknak eljön az ideje. Először magunkkal legyünk türelmesek és utána tudunk majd másokkal szemben is türelmesek lenni. Gyakoroljuk a türelmet nap mint nap, mert az élet mindig tartogat valamit, amiért türelmetlenek lehetünk. Ha felismerjük, hogy azok vagyunk, inkább mosolyogjunk, mint bosszankodjunk miatta. Rögzüljön az elménkben az, hogy megtapasztaljuk, megéljük és majd tanulunk belőle. Mert amire a figyelmünket fordítjuk, oda megy az energia is, és azt inkább fordítsuk magunkra. Ebben segítségünkre lehet a jóga és a meditáció is. Ki sem kell mozdulnunk otthonról, hogy gyakorolni tudjuk. Böngésszük a Youtube-ot, ahol ezzel kapcsolatban is sok videót találhatunk. 

Mindannyian arra vágyunk, hogy harmonikus és kiegyensúlyozott életet élhessünk, hogy örömmel éljük meg a mindennapokat. De ehhez tudatos életet kell élnünk, és megélni a pillanatot az "itt és most"-ban. Ha kinyílt a szemünk, észrevesszük majd az új lehetőségeket, amiket már mi teremtünk, de addig csak legyünk türelmesek!


Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában