Ezek a jelei annak, ha véget kell vetni egy kapcsolatnak

Ezek a jelei annak, ha véget kell vetni egy kapcsolatnak

2020. szeptember 10. 23:30:00

Gyakran hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni az árulkodó jeleket, amelyek azt mutatják, a kapcsolat már nem javítható. Ezekre figyelj!

Nagyon sok jele van annak, ha egy kapcsolat már nem működik, de sokszor hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni azokat. Hiába dugjuk azonban homokba a fejünket, a problémák nem oldódnak meg maguktól, sőt, a legtöbb esetben a helyzet csak egyre rosszabbá válik, ha nem foglalkozunk vele. Így ugyanis dolgozni sem lehet a megoldáson, valamint az elszakadást is elnyújtjuk - amennyiben már nincs más út. Ezekre a jelekre érdemes figyelni, és még idejében lépni kell. Ne féljünk búcsút venni attól, ami már nem működik - főleg, ha megpróbáltunk rajta változtatni, de hiába.

Elhalványult érzelmek

Az természetes, hogy az idő múltával a szerelem már nem olyan lángon ég, mint az elején, de ahhoz, hogy egy kapcsolat tartós legyen, a perzselő érzelmek után is maradnia kell valaminek, ami összetartja a párokat. Ha azt tapasztaljuk, hogy sem szeretet, sem ragaszkodás nem alakult ki, és egyáltalán nem érzünk semmiféle kötődést, nincsenek közös célok, akkor érdemes elgondolkozunk azon, nem biztos, hogy a megfelelő ember mellett vagyunk.

Túl sok a kompromisszum

Két ember összecsiszolódásához és a mindennapi élethez nagyon fontos, hogy képesek legyünk a kompromisszumokra, de nem mindegy, milyen szinten, és hogy miről kell lemondanunk. Ha alapjaiban kell változtatnunk az értékrendünkön, preferenciáinkon, akkor tulajdonképpen a személyiségünkön változtatunk, az pedig nem jó jel, ha teljesen meg kell változnunk ahhoz, hogy a másik elfogadjon és szeressen. 

Ha egyoldalú a kapcsolat

Ugyan az természetes, hogy egy kapcsolatba hol az egyik, hol a másik fél fektet több energiát, de ha folyamatosan csak az egyik ember foglalkozik azzal, hogy a szerelmük minél jobb legyen, az már nem az. Egy fecske ugyanis nem csinál nyarat, egy kapcsolat csak akkor működhet, ha mindkét fél egyenlő mértékben dolgozik azon, hogy a közös életük boldogabb legyen.

Nincs, vagy nem működik a kommunikáció

Az érzelmek kifejezése és a problémák megoldása is a kommunkáción múlik. Ha pedig ez az alapvető dolog nem működik két ember között, akkor nehéz mély, érzelmeken és tiszteleten alapuló kapcsolatot kialakítani. Ráadásul egymás meg nem értése, meg nem hallgatása plusz feszültségek folyamatos forrását jelentik a kapcsolatban. 

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában