Menjünk vagy maradjunk? - Párkapcsolati dilemmák

Menjünk vagy maradjunk? - Párkapcsolati dilemmák

2020. augusztus 16. 09:00:00

A párkapcsolat alapja, hogy szeressünk és szeretve legyünk. Ha az egyik fél már nem érzi azt, hogy harmonikus és kiegyensúlyozott a kapcsolat, van, hogy inkább el kell engedni.

Ha már felmerül bennünk vagy a társunkban a következő kérdések egyike: mikor múlt el a szerelem, miért veszekszünk annyit, hogyan romlott el minden, akkor át kell gondolnunk, hogy mi mindent tudunk még tenni, hogy mentsük a kapcsolatot, vagy azt, hogyan tudjuk a másikat elengedni.

Mentsük meg?

Viták, nézeteltérések minden párkapcsolatban adódnak. Van, hogy stresszesebb élethelyzetet élünk, munkahelyi, pénzügyi gondokkal küzdünk, költözünk. Ezek fáradtabbá, nyugtalanná tehetnek minket. Párunk azt érezheti, hogy már nem akarunk vele lenni. Meg kell őt nyugtatunk arról, hogy ez nem neki, hanem az adott szituációnak köszönhető. Kellő önismerettel felmérhetjük azt, hogy mi az, amiben változtatnunk kell. Fáradságos munkának tűnhet, de ha még mindig a párunkkal tervezzük a közös életünket, akkor nem is tűnik feladatnak. Nagyon fontos, hogy kommunikáljunk egymással. Csendes párkapcsolatban lenni és a saját gondolatainkkal küzdeni ijesztő állapot. Kitalálhatunk rémtörténeteteket, lejátszhatunk olyan tragikus mozifilmeket a fejünkben, ami nem is biztos, hogy tükrözik a valóságot. Ezért fontos, hogy meg tudjunk mindent megbeszélni, és az is, hogy ezt mindketten akarjuk. Ha azt érezzük, hogy ehhez külső segítségre, tanácsadóra van szükségünk, ne habozzunk felkeresni egy terapeutát.

Engedjük el?

Sorozatos veszekedések, elhidegülés, bizalomhiány, boldogtalanság. A megromlott párkapcsolatok intő jelei. Már csak az idegesítő szokásait látjuk, jobb egyedül lennünk, mint kettesben és már a közös programjaink is eltűntek. Feltesszük a kérdést, miért vagyunk még együtt? Mi tart össze? Sok esetben a közös lakás, gyerekek miatt vagyunk együtt, mert úgy gondoljuk, hogy inkább vagyunk egy rossz párkapcsolatban, mint egyedül. Talán még abban is bízunk, hogy egy csettintésre megváltozik minden és visszatér a szerelmünk. Viszont ha már erőt sem érzünk arra, hogy bármit is tegyünk a másikért, ki kell lépnünk és el kell engednünk. Nehéznek és ijesztőnek tűnik, de arra kell gondolnunk, senki más nem lehet olyan fontos, mint önmagunk. Ha magunkért nem változunk, hogyan várhatnánk el ezt mástól?

Senkire sem szabad támaszkodnunk és nem éri meg félelemből valaki mellett maradnunk. A párkapcsolat jelentse azt, hogy boldogok, teljesek, egyenrangú felek vagyunk. Egyedül kell lennünk egy egésznek. Ne éljük le úgy a hátralévő életünket, hogy csak kesergünk. Az élet nem erre való. Merjünk boldogok lenni.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában