Hogyan tartható fenn a távkapcsolat?

Hogyan tartható fenn a távkapcsolat?

2020. szeptember 18. 08:05:00

Mit tegyünk, akkor, ha ismeretséget kötünk valakivel, vagy a meglévő párunkkal földrajzilag nem egy helyen élünk? Hogy fenntartsuk a lángot, kellő bizalomra és kitartásra van szükségünk.

Az internet adta lehetőségeknek hála, két szerelmes ember között, már megoldható a folyamatos kapcsolattartás. Ami persze nem pótolja a hétköznapok intimitását és egymás fizikai közelségét. Ha viszont a végcél az, hogy egy napon közös háztartásban éljünk, érdemes néhány dologra tudatosan odafigyelnünk.

Folyamatos beszélgetés

Fontos tisztáznunk, hogy milyen időpontokban tudunk telefonon vagy videó kapcsolaton keresztül beszélgetni. Lepjük meg kedvesünket véletlenszerű üzenetekkel azért, hogy tudja, mindig gondolunk rá. Ezek a kommunikációs csatornák nagymértékben hozzájárulnak a kapcsolat fenntartásához.

Látogatások

Magyarországon nincsenek nagy távolságok. Pár óra alatt bárhová eljuthatunk. De előfordulhat az is, hogy a párunk külföldön él, akkor is próbáljunk meg minél gyakrabban találkozni. Sajnos lehet, hogy erre napokat vagy akár heteket is kell várunk, de a személyes találkozásoknak mindig nagyobb a varázsa. Mint mindennek, ennek is megvan a maga varázsa, mert az első randi izgatott élményét adja vissza.

Közös célok

Legyenek közös, időponthoz kötött célok. Ha új a kapcsolat, az egymással való találkozásokra, a családnak és barátoknak való bemutatásra, majd az összeköltözésre is tűzzünk ki dátumot. Ha már régebbi a párkapcsolat, akkor a távol töltött idő hosszát határozzuk meg. A „majd egyszer” nem egy konkrét dátum. Ha azt tervezzük, hogy az életünket közösen szeretnénk, egy helyen folytatni, mérlegelnünk kell, hogy ki mit fog feladni. Egy munkahely nem lehet fontosabb, mint egy jól működő párkapcsolat. 

Kitartás

Mindig biztosítsuk a párunkat a hűségünkről és kitartásunkról. És arról is, hogy ez csak egy átmeneti időszak, amit együtt kell „átvészelnünk”. Ha optimistán állunk hozzá, ezzel a kapcsolatunkat tesszük erősebbé és szilárdabbá. Ehhez elengedhetetlen a folyamatos kommunikáció és annak a megtanulása, hogy hogyan kezeljük a vitákat és veszekedéseket. Ahogyan élőben, úgy online is lehetnek problémák. Legyünk mindig nyíltak és őszinték egymáshoz.

Távkapcsolatban, azaz egymás nélkül élni, komoly kihívást jelent mindkét félnek. Hogy mégis megéri-e vagy sem, azt mindenki saját maga döntse el. Én egy Füst Milán idézettel segítek: " A távollét szerelmesek között úgy hat, mint szél a tűzre: a kis szerelmet eloltja, a nagyot tűzvésszé növeli."


Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában