Társas magány vagy jobb inkább egyedül?

Társas magány vagy jobb inkább egyedül?

2020. július 23. 23:00:00

Megtaláljuk a nagy őt, akivel azt gondoljuk, hogy minden örökké tart. Boldogok vagyunk. Majd történik valami és ez az idilli kötelék megromlik. Feltétlenül jön az elhidegülés, vagy elkerülhető a társas magány?

A szerelem vak, és kezdetben elvakít mindent a rózsaszín köd. Keressük a másik felünket, a lelki társunkat és boldog párkapcsolatra vágyunk. Előbb vagy utóbb megtaláljuk és boldogok vagyunk. Majd a köd felszáll és jön a felismerés: párban élünk, de mégis egyedül. Mikor kell kilépnünk? 

Megszűnik a Mi fogalma

Az addigi közös programokat felváltják az egyéni elfoglaltságok. Megszűnnek a beszélgetések és szinte arra korlátozódnak, hogy mi legyen aznap a vacsora. Eltűnt a támaszod, már nem érzed magad mellette biztonságban. Nem érted, hogy hová tűnt az addig meghitt, szerelmes, bújós kapcsolat. A párod zárkózott lesz és egy virtuális falat emel közétek. Kívülről az látszik, hogy ez egy harmonikus kapcsolat, de ti, habár egy fedél alatt, de mégis külön éltek. Hazudtok magatoknak, hogy minden rendben van.

Elvárások

Kezdetben, olyannak fogadtad el a párod amilyen, a hibáival és a hóbortjaival együtt, aztán később az elvárások miatt már csak a hiányosságokra figyelsz. Már el is felejted, hogy mennyi jó tulajdonsága létezik. A harmonikus kapcsolat alapja, hogy meg kell tanulni kompromisszumkésznek lenni. Az lehet elvárás, hogy pakolja el a szétdobált ruháit, vagy írjon üzenetet, ha késik. Semmit ne akarj görcsösen és változz vele te is.

Megoldás

Nem biztos, hogy minden kútba veszett. Először gondold át, hogy mi az, amit akarsz. Ha szereted őt és teljes bizonyossággal állítod, hogy ő az igazi párod, akkor tegyél te is lépéseket, hogy a problémák megoldódjanak. Ne panaszkodj a beszélgetések alatt, csak mond el, hogy mit érzel. Mi az, ami neked fáj az egész elhidegülésben és hallgasd meg őt is. Ha mindketten meg akarjátok oldani, tegyétek meg a szükséges lépéseket. Kezdjetek el ismét randizni, újra megismerni egymást. Legyen a hétből egy nap, ami a ti napotok. Töltsetek minél több minőségi idő együtt. Ha nyitottak vagytok a külső segítségre, keressetek meg egy párkapcsolati tanácsadót. Egy próbát mindenképpen megér.

Ha viszont azt érzed, hogy nem vagy mellette boldog és ezen már semmi sem segíthet, akkor ki kell lépned. Nem szabad benneragadnod a rossz kapcsolatban és önmagadat marcangolnod. A boldogság mindenkinek kijár. Ha félsz is az egyedülléttől, gondolj arra, hogy inkább élj nyugodtan egyedül, mint párban boldogtalanul. De nagyon fontos, hogy ne hozz hirtelen döntést, hanem alaposan gondolj át mindent. 

Ami eltörik, azt meg kell ragasztani. Ami nem működik, azt el kell engedni. Azt, hogy kinél melyik a helyes út, mindenkinek magának kell tudni. Az biztos, hogy csak egy életünk van, nem szabad elhibáznunk.


Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában