Párkapcsolat: Tartsunk egy kis szünetet...

Párkapcsolat: Tartsunk egy kis szünetet...

2020. augusztus 19. 10:30:00

Sok pár életében eljön az a pillanat, amikor megoldhatatlannak tűnő helyzetek után valamelyik fél kimondja a bűvös mondatot: „tartsunk egy kis szünetet”.

Eltávolodás a másiktól, a kapcsolat újragondolása - ijesztő mondat és sokszor nem is tudjuk, pontosan, mit jelent. Azért félünk tőle, mert sok esetben a kapcsolat végét jelentheti.

Miért szünet és nem szakítás?

Ha eljön ez a döntés a párkapcsolatunkban, jelentheti azt, hogy kell egy kis idő, míg átgondoljuk, mit is érzünk a párunkkal egymás iránt. Reménykedünk abban, hogy a távolság és a kitűzött egy-két hét egymás nélkül majd segíti a kapcsolat minőségibb folytatását. Bízunk abban, hogy párunkban és bennünk is felébrednek olyan érzések, amik a megismerkedésünkkor fontosak voltak, de a szürke, vitás hétköznapokban elfelejtődtek. De az ötlet, hogy szüneteljünk, jelentheti a kapcsolat végét is, amit félünk még kimondani. Érdemes nagyon átgondolni.

Milyen szabályok lehetnek?

Mielőtt eljutunk addig a pontig, hogy a szünetet választjuk, tisztázzunk le néhány dolgot. Mit várunk ettől a szünettől? Legyen teljes csendszünet, vagy az üzenetváltás még belefér? Meddig tartson? Amíg távol vagyunk, addig is egy párt alkotunk vagy egyedülállónak számítunk? Ha sikerült mindent átbeszélnünk, akkor tartsuk is be a szabályokat.

Milyen eredmény születhet?

Ha betartjuk a szünet alatti szabályokat és jobb esetben nem is kommunikálunk egymással, nem találkozunk mással, akkor a párunk hiánya, pozitív tulajdonságai, a közös jó dolgaink üdítően hathatnak. Jobban odafigyelünk a társunkra, és újra fellángolhat a szerelem. Kis idő elteltével viszont minden visszatérhet a régi kerékvágásba, mert nem a problémákat oldottuk meg, csak veszekedéseket és vitákat szüneteltettük. Mert nem arra koncentráltunk, hogy hogyan jobbítsunk a kialakult helyzetünkön, hanem inkább elmenekültünk, várva arra, hogy magától megoldódjon. Így pozitív eredménye nem lesz. Vagy folytatódnak a viták és a lehangoló kapcsolat, vagy lesz erőnk kimondanunk azt, hogy vége.

Párkapcsolata válogatja, hogy kinek sikerült a szünet után tartalmasan folytatni és kinek nem. De az esetek többségében ez a megoldás csak előszobája lesz a tényleges szakításnak. El kell döntenünk, hogy folytatni akarjuk-e a párunkkal és akkor igenis mindent meg kell tennünk érte, szünet nélkül. Ha pedig nem, akkor le kell zárnunk a kapcsolatunkat és el kell engednünk a másikat. Bármelyik megoldást is választjuk, őszintének és korrektnek kell lennünk. Ennyivel tartozunk a párunknak.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában