Mikor léptél ki utoljára a komfortzónádból?

Mikor léptél ki utoljára a komfortzónádból?

2020. július 22. 08:44:17

A kényelmi zónában élni a lehető legkellemesebb dolog. Nincs félelem, nincs stressz, de nem biztos, hogy ez az övezet az, ahol a legjobban érzed magad. Hogy elkerüld a szürkeséget, néha lépj ki a megszokott komfortzónádból!

Ismerős helyzetek, megszokott rutincselekedetek, ahol komfortosan érezzük magunkat. Benne élni biztonságos, mert nincsenek kihívások. Lehet ez az otthonunk vagy akár a munkahelyünk is. Egy ideig jól érezzük magunkat benne, aztán eljön az a pillanat, amikor eltűnik a kihívás és unalmassá válik. Szeretnénk kipróbálni számunkra ismeretlen dolgokat. Készen állunk rá, hogy kilépjünk a kényelmes védőburokból. Van, hogy az élet kényszerít rá a változásra, ami nem biztos, hogy kellemes lesz.  

Ismeretlen helyzetek

Veled is előfordult már, hogy szemben találtad magad egy új helyzettel. Például munkahelyet váltottál, ahol ismeretlen emberek és idegen környezet fogadott. Erőt vett rajtad a frusztráltság és nem találtad a helyed, mert nem volt számodra komfortos. Vagy elutaztál egy idegen országba, ahol senkit sem ismertél, egyedül kellett tájékozódnod. Bármilyen új helyzetbe is csöppentél, először ideges voltál, izzadt a tenyered és azt érezted, hogy pánikrohamot kaptál. Majd, amikor megoldottad az ismeretlen feladatot, elöntött a büszkeség. Ha legközelebb ilyen szituációba kerültél, minden sokkal természetesebb lett. Ezt hívják úgy, hogy tágult a komfortzónád.

Kis lépések

Ha önszántadból szeretnél a komfortzónádon tágítani, először nem kell gyökerestől felforgatni az életedet. Ez nem jelenti azt, hogy vágj bele egy vadvízi evezésbe, amit még sohasem próbáltál. Elég lesz az is, ha a megszokott dolgokat, szokásokat kezded el másképpen csinálni. Haladj kisebb lépésekkel. Amiket nem mersz megtenni vagy szorongsz tőle, írd le és készíts belőlük listát. Ismerd meg a félelmeidet. Ha eddig csak másokkal sportoltál, most menj le egyedül egy edzőtermembe. Kezdj bele egy olyan hobbiba, amit eddig még ki sem próbáltál. Ha félsz ismerkedni, szólíts le valakit az utcán és beszélgess vele. Akármitől is tartasz, nézz szembe vele. Ha megteszed, magabiztossá válsz és felkészít a további váratlan helyzetekre. Lépj ki a komfortzónából.

Másabb leszel

Addig, amíg benne maradsz a komfortzónádban, nem tudsz fejlődni sem. Ha készen állsz arra, hogy változtass, és új dolgokat élj át, egy idő után sokkal szabadabbnak érzed magad. Magabiztosabb és rugalmasabb leszel. Önismereted fejlődik és színes lesz az egyéniséged. Tágul az eddig ismert világképed. 

Változtatni sohasem késő. Minden nap egy új lehetőség arra, hogy megismerjük és fejlesszük önmagunkat. Szembe nézni a félelmeinkkel sokszor nehéznek tűnő feladat. De ha megtesszük, erősíti a bátorságunkat és a kitartásunkat. Ezért ne add fel soha!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában