Mit tegyél, ha elönt a sárga irigység?

Mit tegyél, ha elönt a sárga irigység?

2020. augusztus 29. 23:45:00

Mindannyian megtapasztaltuk már, hogy irigyek vagyunk valakire. Bénító, rossz érzés kerít minket hatalmába és meg is keserítheti az életünket. A jó hír az, hogy mint sok mindent, az irigységet is tudjuk kontrollálni.

Félünk bevallani, hogy valaki felé negatív érzéseink vannak, mert irigyek vagyunk rá, ezért inkább megszakítjuk az adott személlyel a kapcsolatot, elnyomjuk az érzéseinket. Ha viszont felismerjük és tudatosan kezeljük, nem a másik embert fogjuk hibáztatni, hogy ő sikeresebb, hanem kellő önismerettel a mi életünkön fogunk javítani.

Mi az irigység?

Amikor az kell neked, ami a másiknak van; párkapcsolat, jobb autó, több pénz, elért sikerek. Amikor ezt érzed, nem játszódik le más benned, mint hogy irigy vagy. Az érzés nem a féltékenység, hiszen akkor azt féltetnéd, ami neked van. Az irigységed az önbizalomhiányod eredménye. Csak bizonyos helyzetekben jön elő, amikor másokhoz hasonlítod magad. Ez az érzés csak a fejedben létezik, te hoztad létre.

Milyen jelei vannak?

Pletykálsz, rossz dolgokat mondasz arról az emberről, akire irigy vagy. Kibeszéled a háta mögött. Örülsz annak, ha valamiben sikertelen lesz. Nem engeded, hogy a társaságodban, a baráti körödben legyen. Rivalizálsz vele. Ha felismered magadban, megbénít a tudat, hogy negatív érzéseid vannak, és hosszú távon megkeserítheted vele az életedet. Szégyellni fogod magad, mert tudod, hogy te is elérheted azt, amire vágysz, csak lehet, hogy nem vagy elég kitartó hozzá.

Mit tehetsz ellene?

Először is ismerd fel, ha feltör ez az érzelem. Tudatosítsd és ne nyomd el magadban. Majd gondold át, vajon miért vagy irigy? Miért érzed ezt? Legyél magadhoz őszinte. Nézd meg, hogy te mennyi energiát fektetsz abba a valamibe, amit el akarsz érni és meg akarsz valósítani. A saját lustaságodért vagy kudarcaidért nem hibáztathatsz másokat. Inkább keress meg egy olyan embert, aki sikeres, kerülj hozzá közelebb és tanulj tőle. Rájössz, hogy az ő élete sem csak jóból áll. Ő is ugyanolyan ember, mint te. 

Amikor irigyek leszünk valakire, el kell gondolkodnunk rajta, hogy mennyi áldozatot, lemondást kellett hoznia ahhoz, hogy sikeres legyen. Mert mindenki megfizeti az árát annak, amit elért az életben. Hagyjuk el a sárga színt, váltsunk inkább másik árnyalatra.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában