Miért agyalunk mi nők annyit?

Miért agyalunk mi nők annyit?

2020. augusztus 07. 07:30:00

Az agyunk működése megfejthetetlen a férfiak számára. Egyszerre többfelé figyelünk, elemzünk és kattogni is tudunk bármin. Néha fárasztó mindenen agyalni és jó lenne kikapcsolni ezt a funkciót. De mégis hogyan?


A párkapcsolatokban napi szinten elhangzik az a mondat, hogy „ne agyalj már annyit”. Nőként fel sem tűnik, az, ahogyan pásztázzuk a külvilágot és a körülöttünk lévő embereket. Meg akarunk fejteni mindent és mindenkit. Nem egyszer beleesünk abba a csapdába, amit magunknak állítunk. Ki akarjuk találni az igazságot, de van, hogy csak az elménk játszik velünk. Néha változtatnunk kell a gondolkodásmódunkon.

Túl sok a gondolat?

Nőként képesek vagyunk több dolgot egy időben megoldani. Amikor elemünkben vagyunk, multifunkciónkat tökéletesre tudjuk fejleszteni. Viszont ha a másik nem gondolatait akarjuk megfejteni, falakba ütközünk, ezzel szembesülünk akkor is, amikor a párkapcsolatunkon agyalunk. Be kell látnunk, hogy a férfiak tényleg másképpen gondolkodnak. Ha mi azt mondjuk, hogy nem gondolunk most semmire, akkor az azt jelenti, hogy nagyon sok minden fut át az agyunkon egyszerre. Míg ők, ha azt mondják, hogy nem gondolnak semmire, azt tényleg komolyan mondják. A férfiak fele annyit sem agyalnak, mint mi, és ezt kell fogadnunk. Amikor analizálunk, szétboncolunk egy dolgot ezer darabra, majd úgy rakjuk össze, ahogyan az agyunkban megszületik. Elképzelünk egy filmet, leforgatjuk és, ha nem is tudatosan, de érezzük, hogy bekattantunk. Megtörténhet úgy, hogy éppen az ablakon kifelé bámulunk, de úgy is megy, ha főzünk, vagy éppen hajat mosunk. Agyalni bárhol és bármikor képesek vagyunk. Majd amikor szembesítjük a párunkat az agyunkban legyártott jelenettel, és ő mást mond, már nem el sem hisszük neki. Szúrós tekintettel figyeljük, hogy mikor derül ki, hogy hazudik nekünk. Pedig pusztán az is lehet, hogy csak igazat mond.

Ha elég az agyalásból

Van, hogy sokszor mondják, de van, hogy magunktól jövünk rá, hogy túl sokat agyalunk. Ilyenkor elkezdünk kutatni a megoldásokért. Baráti tanácsok, cikkek, könyvek formájában. Aztán rájövünk, hogy a megfejtés mindig bennünk van. A legfontosabb, hogy tudatosan álljunk a változtatáshoz. Ha azt vesszük észre, hogy már megint agyalunk, akkor lassítsuk le a gondolatainkat, álljunk meg egy pillanatra és nézzük magunkat kívülről. Eddig csak egy megoldást ismertünk, amit igaznak hittünk. De létezhet több végkifejlet, amiből válogathatunk. Nem kell görcsösen és kitartóan egy állásponthoz ragaszkodnunk. Gyártsunk pozitív és többféle végeredményt. Ne ragaszkodjunk a berögzült elképzelésinkhez. Lássuk meg azt, hogy léteznek új nézőpontok és látásmódok. Ha felfedezzük, hogy több út és lehetőség van, sokkal nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak leszünk - hiszen egy tudatos embert mindig nehezebb felidegesíteni, mint azt aki nyugtalan.

Változtatni sohasem késő. Csak lassítanunk kell a gondolatainkon és jobban figyelnünk magunkra. Kialakíthatjuk azt a szokásunkat, hogy csendesebb elmével éljünk. A filmeket meg hagyjuk a mozikban.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában