Energiavámpírok nyomában

Energiavámpírok nyomában

2020. július 15. 23:25:46

Ismerős az az érzés, amikor rendszeresen kommunikálsz valakivel és a beszélgetés végén levertnek, fáradtnak és nyúzottnak érzed magad? Ilyenkor feltételezhető, hogy energiavámpír áldozatává váltál.

Ma már nem csak városi legenda, hogy az energiavámpírok közöttünk élnek. A klasszikus vámpírokkal ellentétben nem vérrel, hanem az energiánkkal táplálkoznak. Életkortól függetlenül bárki azzá válhat. Lehet az a főnökünk, egy barátunk vagy akár egy családtagunk is. Külső alapján nem lehet megítélni, hogy ki az energiavámpír és ki nem. Kívülről tűnhet vonzónak, elbűvölőnek, csinosnak, de ez csak egy álca, mely mögött negativitás és önbizalomhiány bújik meg.

Miről ismered meg?

Mindenkinek lehet rossz napja, vagy csak levert és azért szeretné kipanaszkodni magát. Ez az állapot természetes és nem biztos, hogy ettől még valaki energiavámpír lesz. Viszont akkor, ha ez a viselkedési forma rendszeressé válik, valószínűsíthető, hogy az illető az. Ismertető jegyei között szerepel, hogy sokat beszél, szinte alig kap levegőt, szereti a kritikát, a vitákat és sajnáltatni magát. Panaszkodik az életére, a munkájára, a párkapcsolatára vagy csak apró dolgokra. A végeredmény mindig ugyanaz, a te energiaszinted csökken, szétszórt leszel, gyenge és erőtlen. Mert a te energiád az ő tápláléka lesz és ő ettől érzi jobban majd magát.

Hogyan talál rád?

Ha hiszünk a "hasonló hasonlót vonz" elméletben, akkor érdemes magunkat is megvizsgálnunk. Valószínűleg úgy vonzottuk be az életünkbe, hogy velünk is történt valami negatív dolog, vagy csak egyszerűen magunk alatt voltunk. Ha az önvizsgálat után felismerjük magunkban, hogy az önbecsülési szintünk alacsony, mások felé megfelelési kényszerünk van és elégedetlenek is vagyunk, akkor energiavámpírok áldozataivá válhatunk. Ha pozitívak és kellőképpen magabiztosak vagyunk, akkor elkerülnek minket, nem válunk a prédájukká.

Hogyan védd magad?

A karó, a fokhagyma és a kereszt használata nem javasolt. Fontos, hogy ne kerüljünk vele vitába és ne sajnáljuk meg. Ne adjunk neki tanácsokat, ne akarjunk rajta segíteni, mert ezzel megadjuk neki azt, amire vágyik. A legfontosabb az, hogy ne akarjuk őt megváltoztatni. Inkább tegyünk fel neki kérdéseket, amire önmagának kell válaszolnia. Ezáltal lépéseket tehet az élete megváltoztatására, javítására, és ha nem jutunk vele dűlőre, akkor még mindig javasolhatjuk, hogy kérje egy pszichológus segítségét. Ennél fogva határokat szabunk neki és rendezzük vele a kapcsolatunkat is.

Töltődj fel!

Ha áldozattá váltunk, a mi elszívott energiaszintünket ugyanúgy pótolnunk kell. Ezt mindenki máshogy teszi: lehet ez az olvasás, a meditáció, a sport vagy egy buli - a lényeg, hogy feltöltsenek minket.

Tudatossá és éberré kell válnunk, észrevenni, hogy mi és hogyan változik a környezetünkben. Ha szeretjük és ismerjük magunkat, akkor ugyanilyen pozitív embereket vonzunk magunkhoz, akikkel majd kölcsönösen tiszteljük és támogatjuk egymást.

Ha ismersz energiavámpírt, akkor már tudod, hogyan védekezz ellene, de tedd a szívedre a kezed és felelj magadnak őszintén: te mikor voltál utoljára energiavámpír?


Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában