Gondoltad volna? Az utazás boldogabbá tehet, mint a házasság

Gondoltad volna? Az utazás boldogabbá tehet, mint a házasság

2020. október 11. 19:50:00

Az utazás bizony rengeteg örömforrással jár, de talán nem is hittük, mennyire fontos a boldogságunk szempontjából az, hogy olykor kiszakadjunk a megszokott környezetünkből. Egyeseknek még a házasságnál is több örömet szerez.

Mindegy, hogy egy szál hátizsákkal utazol, vagy luxusszállodában szállsz meg, egy biztos: mindenképpen pozitív hatással van a kirándulás az egészségre, hiszen rengeteg endorfin szabadul fel, és ez a tiszta öröm néhány ember számára valóban sokkal nagyobb boldogságot nyújt, mint az élet egyéb fontos eseményei, például a házasság. 


Az utazás valóságos örömforrás

Az egyik legnagyobb szállásadó honlap kutatása szerint -, melyben 17 ezer embert kérdeztek meg, akik 17 különböző országból származnak - kiderült, hogy nagyon kevés olyan dolog van, ami pótolhatja az utazást és az általa nyújtott örömöket. A legtöbb ember akkor foglal, amikor úgy érzi, ideje volna kicsit feldobni a hangulatát. 

Az utazás több boldogságot hozhat, mint más fontos események

A tanulmányból az is kiderült, hogy az emberek az utazást előrébb helyezték, mint egyéb nagy volumenű eseményeket, amik az életben történtek velük. A válaszadók 49 százaléka azt vallotta, hogy a nyaralás nagyobb boldogsággal töltötte el őket, mint az esküvőjük napja. Az emberek majdnem fele vélekedett úgy, hogy a partnerükkel való randevúzás sem tölti el őket akkorra örömmel, mint az utazás. Az emberek 45 százalékának az eljegyzése sem adott akkora boldogságot, mint a nyaralás, és bizony 29 százalékuknak még a gyermekvállalás sem ért fel azzal az endorfinlökettel, mint amit az utazás nyújt.

A tárgyak vásárlásánál is előrébb való

Az emberek jobban értékelik az új tapasztalatokat és az új élményeket, mint az újabb és újabb tárgyak birtoklását. A  válaszadók 70 százaléka mondta azt, hogy a nyaralás olyan elégedettséggel tölti el őket, aminek a nyomába sem érhet a különböző dolgok megvásárlása után érzett öröm, és sokkal tovább is tart a boldogság. Az emberek a kényelmüket is hajlandóak feláldozni az utazásért: 56 százalékuk inkább nyaralásra költ, mint új ruhára, de 48 százalékuk kész az otthoni felújításokat is elhalasztani, és inkább utazik. 

Már az utazás tervezése is javítja a hangulatot

A válaszadók 72 százaléka már attól boldogabbnak érzi magát, ha elkezdi tervezni a nyaralást, 80 százalékuk már akkor emelkedett hangulatba kerül, ha a térképen elkezdi nézegetni, hova szeretne ellátogatni. A nyaralásra való készülődés és vásárlás pedig a legnagyobb öröm a válaszadók szerint. 

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában