Mesebeli kunyhó az erdő szélén

Mesebeli kunyhó az erdő szélén

2020. május 10. 17:18:29

Néhány napja, unalmas délutáni óráimat töltve, az egyik Facebook csoportban bukkantam erre a mesebeli csodára és azt éreztem, ezt meg kell osztanom - kis túlzással - a világgal. Ezért egyből fel is vettem velük a kapcsolatot.

Szeretném bemutatni nektek Dorka és Andris történetét, hogy hogyan is született meg a Meredély kunyhószállás, mely igazi szerelemprojekt. 


Szerettünk volna létrehozni egy olyan kis zugot, a szívnek kedves búvóhelyet, mint amilyeneket a mesékben látni. Ahol azt érezzük, ha belépünk, hogy ez egy bár aprócska, mégis teljesen más világ, mint amit az elfoglalt hétköznapok ismétlődő sűrűjében megszoktunk. Mi magunk hosszú évek óta járjuk Magyarország különböző tájait, s már jó ideje szívesebben választjuk a nagy szállodák színtiszta, utánozhatatlan profizmusa helyett a kisebb, gyakran családi vállalkozásban működő, s minden esetben valamiféle megismételhetetlen bájjal bíró, különleges kis lakokat.

A Meredély, mely a kert végében lévő vízmosásról kapta a nevét, valóban egy ilyen hely, mely megdobogtatja az ember szívét. Talán azért, mert mesebeli, talán az elhelyezkedése miatt egy kicsit tényleg úgy érzi magát itt az ember, mintha megállt volna az idő. A kunyhó felújítása 2018-ban kezdődött, azóta folyamatosan szépül, hol kisebb, hol nagyobb munkálatokkal, de az a laikus szemnek is egyértelmű, hogy nem kevés pénz és leginkább energia az, amit Dorkáék rááldoztak a csoda megvalósítására.

A Meredély vendégház olyan két fő számára nyújt tökéletes kikapcsolódást, akik tudják értékelni a csendet, szívelik az erdő, eső és az avar illatát és nem tudnak létezni a természet közelsége nélkül. A kunyhó egy 32 nm alapterületű faház mely az erdőtől elhódított, 700 nm-es kertben áll, ahol kerti sütögetésre és felhőtlen pihenésre kialakított kis “kerti szobácskák” találhatók. A vendégházban önellátás történik, főzésre a kicsiny, ám ugyancsak stílusosan felszerelt teakonyhában nyílik lehetőség minőségi porcelánok és modern főzőeszközök között.

Kuriózumnak számít a fürdőszoba, ami nem mindennapi módon lett berendezve, hisz a szokványos zuhanytálca helyett, itt egy hatalmas dézsa az, amiben áztathatjuk habtestünket, miközben relaxálunk. A teljes nyugalom érdekében, szállásadóink illatos fürdősót is biztosítanak.


További különlegessége a háznak, hogy a társas kapcsolatok elmélyítésének szándéka szerint mentes próbál maradni a modern média vívmányaitól, így sem TV sem pedig WiFi nem található benne, viszont helyette felszerelték izgalmas könyvekkel, fotóalbumokkal.

Ha valaki efféle különleges kikapcsolódásra vágyik és szívesen töltene el párjával egy romantikus hétvégét egy családi kézben lévő ékszerdobozban a Dunakanyarnál, habozás nélkül vegye fel a kapcsolatot Dórival és Andrissal a meredely.hu oldalon feltüntetett elérhetőségek egyikén.

További képeket a nyugalom szigetéről, az alábbi galériában találsz.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában