Tudod, milyen az okos bevásárlólista?

Tudod, milyen az okos bevásárlólista?

2020. július 01. 22:50:10

Ugye te is láttál már gazdátlan papírcetlit a szupermarket környékén, rajta a megvásárolandó tételek listájával? Na, ez nem olyan!

A listaírás nem új keletű ötlet. Számos előnye van, például segít, ha rövid a memóriád vagy túl sok a beszerzendő tétel a listádon. Megkímél továbbá a költekezéstől, mert célirányos vásárlásra motivál. Nézzünk meg három modern megoldást, melyek sokkal többet nyújtanak, mint amit egy papírra vetett lista adhat!

Applikációké a jövő

Hogyan befolyásolja egy applikáció a vásárlási szokásaidat? Könnyebbé, gyorsabbá és okosabbá teszi a bevásárlást, ráadásul pénzt spórolhatsz vele. A lista ráadásul mindig veled lehet, így ha csak úgy beugrasz a közeli boltba, akkor is rögtön tudni fogod, mire van szükséged. 

Vegyük először a Listonic nevű alkalmazást, amely az Androidos telefonok kategóriájában 2019-ben bezsebelte a legnépszerűbb bevásárlólista díját. Használata gyors és egyszerű: a hangbevitelnek köszönhetően elérhető a diktálás, mint funkció, emellett szerkesztheted a számítógépeden. Sőt, meg is oszthatod másokkal. Ha átláthatóbbá tennéd, a termékeket csoportokba tudod rendezni. A legjobb azonban, hogy a listaelemek árát automatikusan összeadja, így még a kassza előtt tudni fogod, mennyit fogsz fizetni.

A Smartlyst szintén tudja a fentieket, továbbá az aktuális akciókról is figyelmeztetést küld. Meg tudod jelölni a rendszeresen vásárolt termékeket, amelyeket az alkalmazás észben tart és figyelmeztet, mielőtt elfogynának. Ha kevés időd van ilyesmivel bíbelődni, akkor is szeretni fogod, mert a tételek többségét automatikus szótáralapú kiegészítéssel lehet felvinni a listára. Receptek kezelésére is alkalmas!

A Grosh nevű alkalmazás készítői szeretnének még ennél is többet adni a felhasználóiknak. A receptek náluk is hozzátartoznak az alapfunkciókhoz, emellett az app használat alapú javaslatokat ad, rögzíti a bevásárlási előzményeket, követi az otthoni készleted állapotát és lehetővé teszi a vonalkódok beolvasását. És ami szerintünk (talán) a legjobb: a rendszeresen vásárolt élelmiszerekhez alacsony árakat keres.

Mindhárom alkalmazás ingyenesen letölthető! Melyiket próbálnád ki?

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában