Szúnyogriasztó növények, amiket érdemes beszerezni

Szúnyogriasztó növények, amiket érdemes beszerezni

2020. július 04. 16:45:06

Nyáron legszívesebben minden percedet a szabadban töltenéd, de nem szeretnéd, hogy közben megtámadjanak a szúnyogok? Szerencsére négy természetes fegyver is van, amit bevethetsz ellenük! A tudósok szerint ugyanis sok olyan növény akad, melyek nagy valószínűséggel önvédelmi mechanizmusból szúnyogriasztó-vegyületeket termelnek ki.

Bazsalikom

Nemcsak amiatt érdemes bazsalikomot ültetned a kertedbe, mert a konyhában hasznát veszed, hanem azért is, mert szuper rovarriasztó növény – ráadásul a nevelgetése igazán egyszerű. Olyan helyre kell elültetned, ahol sok napsütés éri, mert melegre és fényre van szüksége – na meg rendszeres öntözésre! Ne locsold túl, azonban ne is hagyd kiszáradni: legyen folyamatosan nedves a földje. Arról se feledkezz el, hogy időről időre le kell csipegetned a hajtásait!

Menta

A menta sem csak fűszernövénynek kiváló, hanem a szúnyogok távol tartásában is! Sőt, az otthoni termesztése gyakorlatilag pofonegyszerű, ezért bátran vágj bele: mindössze sok napfényt és folyamatos locsolást igényel. Ha pedig már több mint 15 centiméter magasra nőtt, rendszeresen vágd vissza!

Levendula

Míg számunkra rendkívül nyugtató és kellemes a levendula illata, a szúnyogokat szerencsére éppen ez zavarja el a közelünkből – sőt, még a hangyákat és a levéltetveket is elűzi. Nyugodtan elültetheted a fűszernövényeid mellé is, mert hozzájuk hasonlóan a napsütéses, meleg helyeket kedveli. A túlzott öntözés viszont nem tesz jót neki!

Citronella

Újabb szúnyogriasztó növény, ami imádja a meleget és a rendszeres öntözést – viszont könnyedén kirohadhat, ha túl sok víz éri. Mivel több mint egy méter magasra megnőhet, jó, ha rendszeresen megmetszed!

Forrás: mindbodygreen

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában