Költséghatékony tippek, ha hangulatosabbá tennéd az otthonod

Költséghatékony tippek, ha hangulatosabbá tennéd az otthonod

2020. május 27. 16:51:58

Kicsinosítanád a lakásod, albérleted? Van néhány ötletünk, ami segíthet, és nem kell mélyen a pénztárcádba nyúlnod, hogy megvalósítsd őket!

Biztosan te is arra vágysz, hogy a munkával töltött órák után biztonságérzetet adó, kellemes környezetben élvezhesd a megérdemelt pihenést. Mindegy, hogy egy modern, frissen felújított lakást vagy egy aprócska, bérelt szobát nevezel otthonodnak, tudunk segíteni abban, hogy a saját stílusod szerint alakítsd hangulatosabbá.

Az alábbiakban olyan kiegészítőket mutatunk, amelyekkel barátságosabbá teheted a lakókörnyezetedet, a fürdőszobától a nappalin át a hálószobáig! Bármikor eltávolíthatod őket, nem tesznek kárt a lakásban (ellenben hozzáadnak a szépségéhez), ráadásul kis költségvetésből ki lehet hozni őket.

Fényforrások

Nem árulunk el nagy újdonságot azzal, ha elmondjuk, gyertyákkal (főleg, ha illatosak) remekül fel lehet dobni a nappali, hálószoba, vagy akár a fürdőszoba hangulatát. Bőséges választék áll rendelkezésedre, hiszen ezernyi színű, illatú és formájú gyertyát lehet kapni. Dönts a helyiségek funkciójához mérten, na meg saját preferenciádat figyelembe véve! Ha tartasz attól, hogy meggyújtva, eldőlve kárt tesznek valamiben, válaszd az elemmel működő teamécsest, ami üvegtartóban pontosan ugyanazt a látszatot kelti, pislákol is! A bensőséges hangulat fokozható még elektromos vagy elemes fényfüzérekkel; bármelyiket választod, nem lősz mellé.


Az ördög a részletekben rejlik

A hálószobád kidekorálása abból a szempontból egyszerű, hogy már egy mintás ágyneműhuzattal vagy puha pléddel hatalmas változást tudsz elérni. Utóbbinak a nappaliban is jut hely, például a kanapén, vagy akár arra a székre terítve, amire gyakran leülsz olvasgatni. A kanapét és a karossszéket fedobhatod egy-egy szép, egyszínű vagy mintás díszpárnával. Rengeteg a lehetőség: legyen szó a huzat anyagáról, a párna alakjáról vagy díszítéséről, válassz úgy, hogy kifejezze a saját, egyéni stílusodat! Ha szereted a növényeket, rájuk is gondolhatsz dekorációs elemként; az agglegénypálma, az anyósnyelv és a buzogányvirág például könnyen gondozható, és egyik sem igényel sok törődést. 

Személyes kincsek

Ha a szeretteidtől távol élsz, vagy más okból, de ritkán tudsz találkozni velük, néhány képkeretre érdemes szert tenned. Egyrészt személyesebbé teszik az élettered, másrészt jobb kedvre derítenek, amikor egy rossz nap után rájuk nézel. Nyomtasd ki a legkedvesebb emlékeidet megörökítő fotókat, és tedd őket szép fényképkeretbe! A keret egyben otthonod dekorációja is lesz, ezért, ahogyan a többi, fent említett lakásdekorációs kiegészítő, ez is sugallhatja, milyen az ott élő egyénisége. Járj nyitott szemmel a beszerzőkörúton: a visszafogott, egyszínű variációkon kívül egészen extrém lehetőségek is akadnak. A fotókon kívül nyaralásokon szerzett szuvenír és tengerparton gyűjtött kövek is látványos helyre kerülhetnek a lakásban. (Utóbbi ráadásul semmibe nem kerül.)


Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában