Ezt tedd, ha nagyobb biztonságban szeretnéd tudni az otthonod!

Ezt tedd, ha nagyobb biztonságban szeretnéd tudni az otthonod!

2020. július 10. 23:00:56

A lenti tippek elolvasása után lehet, hogy azt gondolod, "ezt mindenki tudja", valamiért mégis számtalan betöréses eset történik azért, mert sokan nem tartják be az alábbiakat.

Könnyű arra hivatkozni, hogy sok a rossz szándékú ember a világban, de ne felejtsd el, hogy a betörések egy része elkerülhető lenne. Otthonod és értékeid védelme természetesen rajtad is múlik, tegyél róla, hogy a tolvajok ne kerüljenek helyzetelőnybe!

Ha a lakás fekvése, vagy bármilyen más ok miatt indokoltnak érzed egy biztonsági rendszer installálását, semmi ne tartson vissza. Ebben a cikkben nem erről lesz szó,hanem megosztunk veled olyan tippeket, amelyekkel javíthatsz a biztonságérzeteden. Lássuk!

#1 Van udvarod vagy kis kerted a ház előtt? Netalán első emeleti lakásban élsz és van erkélyed? Helyezz el pár lámpát, hogy a lopni szándákozók ne találhassanak búvóhelyet a sötétben! A napelemes verziókkal elkerülheted az üzemeltetési költséget, így a beszerzésen kívül nem lesz másra gondod. Ha van fény, a betörők remélhetőleg nem próbálkoznak meg a bemászással, hiszen a környező lakásokból bárki megláthatja őket.

#2 Ne jelentkezz be mindenhonnan azonnal, ha éppen nem vagy otthon! Tudjuk, erről már biztosan hallottál, de hidd el, bármennyire is egyértelmű ez az íratlan szabály, sokan fittyet hánynak rá. Az elmúlt években jó pár olyan esetről lehetett hallani, amikor a tolvajok olyankor törtek be híres emberek lakásába, amikor azok külföldi nyaralásaikról posztolgattak. Nem kell feltétlenül más kontinensen tartózkodnod ahhoz, hogy értékeidre irányítsd a betörők figyelmét: egy esti program, fesztiválozás vagy egy mozizás a barátokkal is elég, mert azt jelenti, hogy órákig távol fogsz maradni az otthonodtól. Oszd meg az élményeket később, otthonról, vagy ha tudod, hogy a ház nincs őrizetlenül!

#3 Utcafronti ingatlanban élsz? Akár új ablakokat szeretnél vásárolni, akár a bérleményedet tennéd biztonságosabbá, gondolj a betörésvédelemre. Léteznek különleges vasalatokkal és biztonsági zárfogókkal ellátott ablakok, de ha nem férnek bele a költségvetésedbe, akkor is van megoldás. Az ultraerős biztonsági ablakfólia, amelyet az erkályajtón is alkalmazhatsz, véletlen és szándékos üvegtörés esetén is egyben tartja az üveget, megnehezítve a behatolást. A lenti videóban láthatod akció közben! 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=Maph1a2qFf4&feature=emb_logo

#4 Hosszabb időre elutazol? Kérj meg valakit, hogy néha nézzen rá a lakásra! Ez lehet egy megbízható szomszéd, barát vagy közelben lakó rokon, aki véletlenszerűen arra jár, például hogy meglocsolja a virágaidat. Előbbi azért volna a legjobb választás, mert közel van, bármikor benézhet hozzád, és így az is elkerülhető, hogy a szomszéd számára ismeretlen barátaid vagy rokonaid látogatása miatt merüljön fel a betörés gyanúja.

#5 A névtáblákkal is trükközhetsz. Talán hallottál már arról, hogy az egyedül élők egyszerűbb célpontnak tűnnek a betörők számára, ezért jó, ha a lakásod ajtaján vagy a postaládádon nem egyedül szerepel a neved. Bérlemény esetében a főbérlő/tulajdonos neve, saját ingatlannál testvéred, szüleid neve is ott lehet, ha ettől nagyobb biztonságban érzed magad.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában