Inspiráló lakberendezési ötletek kicsi szobákhoz

Inspiráló lakberendezési ötletek kicsi szobákhoz

2020. június 24. 22:00:53

Tágasabbá tennéd aprócska szobádat? Ebben a cikkben tippeket mutatunk, melyekkel elérheted, hogy optikailag nagyobbnak és ezáltal otthonosabbnak tűnjön minden helyiség!

A kisméretű szobák berendezése kihívást jelentő feladat, de szerencsére nem csak úgy kerülheted el a zsúfoltság hatását, ha kiütteted a falakat. Akkor mégis mi a megoldás? A stylecaster.com listát írt a lehetőségekről!

Függöny

Áttetsző, világos színű függönyt válassz (például organzát), sötétítő függönyből pedig olyat, ami harmonizál az egyes helyiségek falának színével. Ellenkező esetben a szobák optikailag kisebbnek látszanak. 


Bútorok

A lábon álló fotelek és kanapék jól illenek a kisebb szobákba. Mivel a padló és a bútordarab között üres tér van, és így a bútorok alá tud férkőzni a fény, szellősebbnek fog tűnni a berendezés.


Szőnyeg

Az egységes színű, minél kisebb mintákkal ellátott szőnyegek vizuálisan nagyobbnak láttatják a teret. Ahelyett, hogy több kisméretű szőnyeget helyeznél el a szobában, inkább egy nagyobbat szerezz be. Olyat, ami optimális esetben a falaktól távolabb, legalább 20-30 centiméterre ér véget. 

Színek szerint

Vásárolj a falszínhez hasonló árnyalatú bútorokat, rendezd szín szerint a könyveket a polcon! Ha teheted, fesd világos színűre a falakat, mert a sötét színektől - részben fényelnyelő képességük miatt - kisebbnek tűnnek a helyiségek.

Tükrök

A tükrök visszaverik a fényt, amitől világosabbnak és tágasabbnak tűnik a helyiség. Minél nagyobbak, annál jobb. A megfelelően elhelyezett tükrök megnyitják a teret; ha úgy tetszik, kisebb darabokból összeállítva, kreatívan is elrendezheted őket!


Polcok

Mindegy, hogy a lakás melyik helyiségéről van szó, ne pakold tele az összes felületet. Ez ugyanúgy vonatkozik a konyhapultra, mint a hálószobádra, illetve a mellékhelyiségekre. Csak az legyen elől, amit gyakran használsz, vagy máshol nem tudod tárolni, mert a szorosan egymás mellé rakosgatott használati tárgyak látványa zsúfoltság érzetét kelti. A fali polcok esetében is ragaszkodj a szellős elrendezéshez!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában