Ezek a romantikus filmek hatnak rosszul a párkapcsolatokra

Ezek a romantikus filmek hatnak rosszul a párkapcsolatokra

2020. szeptember 04. 18:30:00

Nem minden romantikus film irreális, de jobb, ha észben tartjuk, hogy ezek többsége csupán mese. Íme azok a filmek, amik a szakértők szerint nincsenek jó hatással a párkapcsolatokra.

A romantikus filmek sosem mennek ki a divatból de nem árt tudnunk, hogy melyek azok, amik nincsenek olyan jó hatással a párkapcsolatokra még akkor sem, ha igazi klasszikusok. Addig minden rendben van, míg egy szórakoztató, olykor könnyfakasztó mesének tekintjük, azonban ha ennél komolyabban vesszük, az káros lehet a kapcsolatainkra: túl magas, már-már lehetetlen elvárásokat támasztanak bennünk a szakértők szerint.


Szerelmünk lapjai

Noha a Szerelmünk lapjai igazi klasszikus, Allie és Noah szerelme távol áll a valóságtól. Sokan úgy vélik, Noah viselkedése nem romantikus, hanem tiszteletlen: nem fogadja el a nemet válaszként, ráadásul még öngyilkossággal is fenyegetőzik, csak hogy Allie elmenjen vele egy randevúra. Az is teljesen valószerűtlen, hogy Noah felépíti álmaik otthonát úgy, hogy akkor még nem is voltak együtt szerelmével. Kapcsolatukat őrült viták és ordítozások is tarkítják, amit a szenvedéllyel magyaráznak, de valójában az ilyen összezördülések egyáltalán nem az egymás iránti szeretetre és tiszteletre épülő kapcsolat jelei. 

Nem a Szerelmünk lapjai az egyetlen film, amelyet nem tartanak a szakértők hasznosnak a párkapcsolatokra nézve. A Grease-zel hasonló a helyzet. Ebben ugyanis a főszereplő lány teljesen eldobja korábbi személyiségét, és átalakítja megjelenését. A szakértők szerint ez sem éppen jó példa az igaz szerelemre, sokkal inkább egy olyan kapcsolatot jellemez, amely a külsőségekre, a látszatra épül. 

A Dirty Dancing című filmmel sem elégedettek a szakértők, méghozzá azért, mert szerintük egy olyan kapcsolatot ábrázol, amiben egy nő függ a férfitól, és várja, hogy megmentse őt ahelyett, hogy ő maga foglalkozna a problémáival. Hasonlóan rossz véleménnyel vannak a Sztárom a párom és A homár című filmről is.

A szakértők azt is megosztották, hogy melyek azok a filmek, amiket nyugodtan nézhetünk. Az Annie Hall, a Bridget Jones naplója, de még a Star Wars III. Rész - A Sith-ek bosszúja is azok közé tartozik, amelyeket ajánlanak. Úgy vélik, hogy ezekben a filmekben a szerelmet sokkal valósághűbben, kevésbé dicsőítve ábrázolják - a párkapcsolatok minden nehézségével együtt.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában