Ezeket a tárgyakat és termékeket sokkal tovább használjuk, mint kellene

Ezeket a tárgyakat és termékeket sokkal tovább használjuk, mint kellene

2020. november 16. 07:10:00

A lejárt élelmiszereket egyől kidobjuk, de a használati tárgyakkal vagy egyéb termékekkel nem vagyunk ilyen tudatosak. Íme azok, amelyeknek szintén van szavatossági ideje, mégsem válunk meg tőlük.

Nem habozunk megválni a lejárt élelmiszerektől, hiszen tudjuk, hogy azok ártalmasak az egészségünkre, de nemcsak az ételeknek van szavatossági ideje. A mézen kívül szinte semmit nem tárolhatunk és használhatunk a végtelenségig, sokszor mégis megtesszük. Íme azok a termékek vagy használati tárgyak, amiket valószínűleg sokkal tovább használunk, mint ameddig kellene.

Szempillaspirál

Azoknak a sminktermékeknek a legrövidebb a szavatossági ideje, amit a szemek környékén használunk. A szempillaspirál is ilyen. Alkalmazása közben a szempillákon lévő baktériumok bekerülnek a termékbe, és minél tovább tart, annál több lesz belőlük. A szakértők azt tanácsolják, hogy három hónapnál tovább ne spirálozzuk a szempillánkat ugyanazzal a termékkel. Erre főként azoknak kell odafigyelniük, akik meglehetősen ritkán sminkelnek. 

Alapozó

Átlagosan egy alapozó körülbelül fél évig használható, de ez attól is függ, hogyan tároljuk és miként alkalmazzuk. Ha nem tubusban, hanem kis tartályban lévőt használunk, amelyet szivaccsal vagy az ujjunkkal viszünk fel, azt fél év után mindenképpen cseréljük le, ugyanis rengeteg baktérium kerül be a szivacsokról és a kezünkről a termékbe, amely sok bőrproblémát okozhat. Azoknak, akik amúgy is küzdenek az arcukon megjelenő pattanásokkal, különösen fontos, hogy odafigyeljenek erre a szabályra. 

WC-kefe

Akár évekig is használjuk úgy, hogy még csak eszünkbe sem jut lecserélni, hiszen tökéletesen ellátja a funkcióját, legalábbis látszólag. Hiába tisztítjuk azonban akár hetente is, egy idő után elpusztíthatatlanná válnak a rajta újra és újra megjelenő baktériumok. Legkésőbb akkor mindenképpen érdemes cserélni, amikor a kefe sörtéi már eldeformálódtak, ugyanis akkor már nem is olyan hatékony az eszköz.

Szivacs

A mosogatásnál használt szivacsot sem jut eszünkbe gyakran cserélni, pedig igazi baktériumtenyészet alakulhat ki rajtuk. Hiába locsoljuk le fertőtlenítővel, képtelenség minden undok bacilust kiírtani belőlük. Legalább kéthetente kellene tisztát elővennünk, ezért érdemes újrahasznosítottat vásárolnunk ebből a termékből.

Alsónemű

Egyes baktériumok még akkor is képesek megmaradni az alsóneműkön, ha kimostuk őket, vagyis legalább egy év után érdemes lecserélni a bugyikat és gatyákat. Mivel közvetlenül érintkeznek az intim területünkkel, és sokszor szintetikus anyagból készülnek, egészségügyileg nem elhanyagolható kérdés, meddig is használjuk ezeket. 

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában