Te is balkezes vagy? Jöjjenek a tárgyak, amelyek megkönnyítik az életed!

Te is balkezes vagy? Jöjjenek a tárgyak, amelyek megkönnyítik az életed!

2020. augusztus 25. 23:15:00

Bár balkezesnek lenni ma már teljesen átlagos dolog, még mindig vannak olyan országok, ahol rákényszerítik a gyerekeket, hogy a jobbkezükbe vegyék a tollat.

Földünk népességének alig 12%-a tartozik a balkezesek táborába, akikről minden év augusztus 13-án emlékezik meg a világ. Balkezesnek lenni áldás és átok, mert míg bizonyos készségekben erősebbek és könnyebben megy nekik a multitasking, a mindennapokban zömében olyan tárgyak veszik körül őket, amelyeket nem nekik találtak ki. Mi több, kutatások bizonyítják, hogy nagyobb eséllyel alakul ki náluk allergia és a migrénre is hajlamosabbak jobbkezes társaiknál.

Könnyítsd meg az életed!

A balkezesek számára egy olyan egyszerűnek tűnő dolog, mint az olló használata, fájdalmas tapasztalat lehet. Nem véletlenül tanácsolják azt, hogy ha valakinek a munkája, hobbija megköveteli az olló gyakori használatát, azaz például szab és varr, érdemes beszereznie egy balkezesek számára tervezett vágóeszközt. Nem mindegy az sem, milyen füzetbe írnak, a spirálfüzetek például megnehezítik a dolgukat és kényelmetlenséget okoznak a lapokat összetartó drót miatt. Azaz csak megnehezítették, mert szerencsére már léteznek balkezes spirálfüzetek! Visszafelé kell lapozni őket, mert a spirálos rész a füzet bal oldala helyett a jobbra került. Ez kezdetben szokatlan lehet, de már rövidebb távon érezni fogod a különbséget. 

Gondoltad volna, hogy a konzervnyitóval való bíbelődés nagyobb kihívást jelent a balkezeseknek? Ha láttál már balkezest, aki ügyetlenkedett vele, vagy neked gyűlt meg a bajod a használatával, most már tudod, miért. Jó hírünk van, erre a problémára is létezik megoldás! Sőt, sütőkesztyűd is lehet olyan, aminek nem a belső oldalára kerül a minta, amikor magadra öltöd. Ugyanúgy működik, mint a másik, könnyebb tehát nem lesz tőle az életed, csak szebb. Mi a helyzet a számítógépes egérrel? A balkezesek szó nélkül megtanulták használni, és valljuk be, nem nagy ördöngősség, mégsem teljesen természetes. Kialakításukat tekintve gyártanak olyan eszközöket, amelyek a balkezeseknek kedveznek, így jóval kényelmesebb használatot biztosítanak. És a kábelbe sem gabalyodsz bele.

Népszerű tétel még a balkezes mérőpohár, amin a fogantyútól jobbra festették fel a skálát, a toll, ami ergonómiailag jobban illeszkedik a kézbe, és a bornyitó, amit ezentúl sokkal ügyesebben fogsz forgatni, ha balkezes vagy. Ezenfelül balkezes gitárt, vonalzót és kártyapaklit is vásárolhatsz. 

Mi az, aminek nem tudsz balkezes változatáról, de hasznosnak találnád?

Termékfotók: Amazon.com

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában