Stresszoldásra fluid festés!

Stresszoldásra fluid festés!

2020. szeptember 29. 22:40:00

Időről időre felbukkan egy festészeti technika, ami azoknak a figyelmét is felkelti, akik nem tartják túlzottan tehetségesnek magukat. A Fluid Painting vagy Fluid Pouring azaz "folyékony, öntögetős festés" nekik lett kitalálva!

Ha a rajz órán csak kegyelemből adtak négyest, és a kreatív szakkörökön mindig a tied volt a legkevésbé mutatós alkotás, akkor se gondold, hogy a művészetet nem neked találták ki. Először is, mert a stresszlevezetés nagyszerű eszköze a festés, akár jól megy, akár nem. Másodszor, mert gyakorlat teszi a mestert. Hidd el, léteznek olyan módjai az alkotásnak, amelyek esetében az erőfeszítést még nálad is siker fogja koronázni. Az akril fluid festéshez alapesetben csak akrilfesték, némi speciális hígító anyag (továbbá esetleg szilikonolaj), és egy vászon kell, de az sem árt, ha előtte megnézel pár videót, hogy megtaláld a hozzád legközelebb álló technikát!

A hazai kreatív boltokban mindent (illetve bizonyos kellékeket akár a Lidl-ben is) beszerezhetsz, amire csak szükséged lehet. Extra felszerelésként nem árt még egy nagyobb nájlon/leselejtezett zuhanyfüggöny (sőt, akár egy zacskóval befedett tálca) az asztalra, hogy a lefolyó festék semmit ne szennyezzen be, továbbá egy pár gumikesztyű és a játszósruhád, mert alaposan össze fogod kenni magad. Nagyobb asztalokra a festékboltokban árusított takarófóliát ajánljuk, de ha kisebb vászonnal dolgozol és nincs szükséged nagy helyre, egy nagyobb szemeteszsák is elég lehet. Lássunk néhány videót, amelyból ihletet meríthetsz!

#1 Kezdőknek

Két-három szín bőven elég, hogy kitapasztald a technika csínját-bínját, ráadásul a videóból egy olyan trükköt leshetsz el, ami megkönnyíti a dolgod!


#2 Sokszínű 

Akár már három színnel látványosat alkothatsz, de nézd meg, mit lehet kihozni tízből!

#3 Kellékes 

Hímzőfonal, gyöngyök és sok más kellék felhasználható, ha az öntögetést már profi szintre emelted, és kipróbálnál valami látványosat!

# 4 Poharazás 

Azösszes színt egy pohárba töltve, majd lassan és ügyesen a vászonra öntve csodák születnek.

#5 Szívószálas trükk 

A leleményesség határtalan, te is bátran kísérletezz újdonságokkal!

Lehetőség a fentieken kívül még annyi van, mint égen a csillag. Csak a kreativitás szabhat határt! Nincs két ugyanolyan kép, még ha újra meg újra ugyanazokkal a színekkel próbálkozol is. A legjobb pedig, hogy elronthatatlan, mert addig javítgathatod, amíg teljesen elégedett nem leszel az eredménnyel.

Kipróbálnád?

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában