Ez történik a testeddel, ha nem viselsz alsóneműt

Ez történik a testeddel, ha nem viselsz alsóneműt

2020. október 23. 09:10:00

Sokak számára elképzelhetetlen az alsónemű néküli lét, pedig sok előnnyel járhat, ha hagyjuk, hogy az intim területünk is fedetlen legyen egy kicsit, ha máskor nem, hát este!

A legtöbb ember számára az alsónemű viselése egyszerűen kötelező, olyannyira rutin a felvétele és a hordása, hogy el sem gondolkozunk azon, mi lenne nélküle. Habár az utcára óriási dekadenciának számítana kimenni bugyitlanul, otthon azért érdemes megpróbálkoznunk a szorító alsóneműktől mentes léttel, ha máskor nem is, legalább alvás közben, ugyanis sokat nyerhetünk vele. Nem is gondolnánk, mennyit számít, ha az intim területünknek is adunk egy kis szabadságot, ha úgy tetszik, hagyjuk fellélegezni. Bizony sok egészségügyi gondtól kímélhetjük meg magunkat, nem beszélve arról, hogy mennyivel kényelmesebb, miután már hozzászoktunk. Lássuk, milyen előnyökkel is jár, ha megszabadulunk a bugyitól, persze csak akkor, amikor tehetjük. 

Még a savas reflux tünetei is enyhülhetnek

A szűk ruhák - és ide tartoznak a fehérneműk is - szoríthatják a hasunkat, ami a gyomorra is nyomást gyakorol. Ez pedig a savas reflux, gyomorégés tüneteit is előidézheti. Ez a betegség meglehetősen gyakori már a 30-as éveikben járó felnőtteknél is, a probléma pedig enyhíthető, ha megszabadulunk a fehérneműtől. Érdemes megpróbálkozni vele, hiszen nincs semmi veszítenivalónk. 

Csökken a fertőzések kialakulásának esélye

Az intim terület fertőzése sok ember életét keseríti meg, ide sorolandók a Candida-csoportba tartozó gombák által okozott betegségek is. Ezek ugyan minden egészséges szervezetben megtalálható ártalmatlan gombák, túlburjánzásuk esetén kellemetlenséget, de komolyabb szövődményeket is okozhatnak. A szoros, műszálas alsóneműk viselete hozzájárul a gomba szaporodásához, hiszen ezek éppen a kellemes hőmérsékletű, nedves helyeket keresik. Annak érdekében, hogy elkerüljük az ezzel járó kisebb vagy nagyobb kellemetlenségeket, érdemes legalább éjszakára megszabadulnunk az alsóneműtől. 

Kevésbé lesz érzékeny az intim terület

Mivel a ruhák, így a fehérneműk is többnyire mesterséges szövetekből készülnek, állandó viselésük irritálja a bőrt. Az intim részek a különösen érzékeny területek közé tartoznak, melyek sokkal fogékonyabbak a fertőzésekre és irritáció is hamarabb kialakulhat. A folytonos borotválkozás, szőrtelenítés mellett a műszálas anyagok által kidörzsölt terület mindenféle betegségre fogékonyabbá válik, ezért érdemes legalább egy kellemetlen behatástól megóvni azt a részünket. 

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában