Mitesszereltávolító tapasz: Kidobott pénz vagy sikertörténet?

Mitesszereltávolító tapasz: Kidobott pénz vagy sikertörténet?

2020. szeptember 04. 20:00:00

Az arcodon éktelenkedő kis, fekete vagy fehér "pöttyök" ellen létezik jó pár működő praktika. Vajon a tapaszok is közéjük tartoznak?

Eljön az a pont mindannyiunk életében, amikor a nyomkodási fázis után megpróbálunk jó útra térni az arcápolásban, és a megfelelő termékekkel kezelnénk a problémát. Ha elérkezettnek látod az időt, vedd szemügyre a drogériák, gyógyszertárak és megbízható bőrápolási webshopok kínálatát!

Tipp: mielőtt bármiért pénzt adsz, különböző fórumokon olvasd el más vásárlók tapasztalatait, így megkímélheted magad egy csalódástól.

Röviden a mitesszerekről...

A mitesszerek a faggyú és az elhalt hámsejtek keverékei, amelyek eltömítik a pórusokat. Kisebb szépséghibának indulnak, de gyulladás és nagyobb pattanások alakulhatnak ki belőlük. A nyomkodásuk nem javasolt, mert súlyosbíthat a bőröd helyzetén. Ehelyett a szakszerű tisztítás, rendszeres (és kíméletes) hámlasztás, továbbá a hidratálás vezethet pozitív eredményre. 

Mitesszereltávolító tapaszok, avagy ezt gondolják a szakértők

Két kezünkön sem tudjuk megszámolni, hogy a témában kutakodva hányszor futottunk bele sikeresnek mutatott mitesszereltávolító tapaszokat hirdető reklámokba. A használat egyszerűnek tűnik, az eredmény pedig gyors, mi kellhet még? Kipróláltad, de nem sikerült, azt gondoltad, elrontottál valamit. Ha hozzánk hasonlóan te is nagy lelkesen feltankoltál tapaszokból, és aztán hiába vártad a nagy csodát, tudjuk, mit érzel.

Szakértők szerint a tapaszok sajnos nem nyújtanak megoldást, márpedig azért, mert azok csak a "dugacsok" felső, fekete rétegét képesek eltávolítani. Úgy fog kinézni, mintha eltűntek volna, de rövid időn belül újra felütik a fejüket. A túl gyakori tapaszozás károsíthatja a pórusfalat, amitől még rosszabb lesz az egyébként sem fényes mitesszer-helyzet. A hajszálerek elpattanásáról, mint lehetséges következményről, már nem is beszélve. Ezek után te döntöd el, megéri-e kísérletezni velük. 

Akkor mégis, mit tehetsz a mitesszerek ellen? 

Ügyelj a higiéniára, ne nyomkodd a mitesszereidet! Kerüld el a bőrt szárító kencéket, tartsd szem előtt a megfelelő hidratálást! Hasznos, ha olyan weboldalakon olvasol a termékekről, ahol szakértői iránymutatás segít a választásban. Ami például a kémiai hámlasztókat illeti, itt mindent megtudhatsz!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában