A sportolás irányába tereljük gyermekünket?

A sportolás irányába tereljük gyermekünket?

2021. Április 20. 09:11:00

A sport az egészséges életmód elengedhetetlen része és számos betegség megelőzését szolgálja. A sportolás irányába terelni a gyerekeket okos és felelősségteljes döntés. A mozgás serkenti az egészséges növekedést, immunitást és a jó kedvet is.

A friss levegő a természetben sokkal kevesebb káros anyagot tartalmaz, mint a levegő a lakótelepeken, ezért a természetes környezetben kifejtett mozgás jelentős mértékben erősíti az egészségünket. A zöldövezet és a napsütés regenerálja az összes észlelő- és érzékszervünket, a mozgás serkenti az egészséges növekedést.

Sportos szokásaink

Amennyiben a sport irányába tereljük gyerekeinket, célszerű elsajátítani a helyes bemelegítést és nyújtást. Ideális a stretching, ami megfelelően felkészíti az izomzatot a legintenzívebb mozgásra is. Fontos, hogy a gyerekek már kiskoruktól kezdődően folyamatosan hozzászokjanak a rendszeres mozgáshoz, akár kerékpározni szeretnek, akár labdajátékokat játszani vagy esetleg futóbiciklizni. A sportolási szokásaink alapjai nemcsak a bemelegítő torna, hanem a megfelelő légzés is tornázás közben. A gyermek egészséges fejlődése szinte minden szülő szívügye. Vajon milyen a megfelelő öltözet, amelyben sportolás közben is jól érezzük magunkat és a mozgás is hatásos legyen. 

Sportruházat

A természet és a sportolás kedvező hatással bírnak a gyerekek egészségére, de nagyon fontos ügyelni a biztonságra is és a megfelelő sportruházatra illetve sportcipőre.  Manapság már széles körű a választék a gyerek sportcipők tekintetében (befado, d.d. step, jonap, mayoral, stb.), akár bőr vagy vászon, lényeg, hogy kényelmes, megfelelő formájú és vízálló legyen. A modern sportruházat nem gátolja a gyereket a mozgásban, kiváló szabású és maximális kényelmet biztosít. Általánosságban ismert tény, hogy nem az időjáráson van a hangsúly, hanem a megfelelő öltözet és lábbeli kiválasztásán. A ruhák és cipők vásárlásánál fontos tudnivaló, hogy tegyünk meg mindent gyermekünk egészséges fejlődése érdekében. Érdemes inkább jó minőségű gyerek ruházatba és cipőbe invesztálni, mivel az olcsó rossz minőségű holmik kényelmetlenek és hamar elhasználódnak. A jelenlegi piac bő választékkal rendelkezik a sportruházat terén, gyerek melegítők, pólók és nadrágok állnak széles választékban és kiváló minőségben a vevők rendelkezésére.

Legkisebbeknek

A kisbabás anyukák nagy szeretettel járnak sétálni a természetbe. Ilyenkor gondosan oda kell figyelni a kisbabák öltöztetésére. Nagyon fontos, hogy megfelelő ruhákat válasszunk, nehogy fázzon vagy túlhevüljön a baba. Ideálisak a természetes anyagból készült kezeslábas holmik, könnyen feladhatóak a babára és mosás után is megtartják az eredeti formájukat. Fontos szerepet játszik a pelenkázás miatt a gombolás típusa is. Igyekezzünk főleg az átmeneti időszakban szellőzős anyagokból kabátkákat és más ruházatot választani, ami puha és kényelmes, a legkisebbeknek is. A kocsiban fekvő gyerekeket meg kell védenünk az időjárás viszontagságaitól- esőtől, széltől, hidegtől, de az sem szabad, hogy izzadjanak.

Kép forrása: dreamstime.com

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában