Így méregtelenítsd a bőrödet: ezek a sugárzó arc legfontosabb szabályai

Így méregtelenítsd a bőrödet: ezek a sugárzó arc legfontosabb szabályai

2020. augusztus 20. 08:00:00

A ragyogó arcbőr titka az, hogy kellő odafigyelést fordítunk annak tisztítására és ápolására. Ezeket érdemes tudnod, ha sugárzó arcbőrt szeretnél.

A bőr a legnagyobb méretű szervünk, és a legfőbb feladata, hogy megvédjen bennünket a külső behatásoktól. Háláljuk meg ezt azzal, hogy a megfelelő módon ápoljuk és kényeztetjük, ugyanis manapság sok mindennel kell megküzdenie. A levegő szennyezettsége miatt rengeteg por rakódik rá, de a nap káros sugarai is igénybe veszik. Ezek miatt fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk a tisztítására, és bizony nem mindegy, hogy csináljuk.

Ne essünk túlzásba

A szemcsés radírozók nem feltétlenül jó választások, ugyanis nemcsak a szennyződést távolítják el, de felsérthetik a bőr felső rétegét, ezzel pedig a védekező képessége is csökken. Ha tehetjük, akkor válasszunk gyengéd, kémiai hámlasztót, amely felfrissíti az arcbőrt és irritáció nélkül távolítja el az elhalt hámréteget.

Alakítsunk ki arcápolási rutint

Minden reggel és este tisztítással kezdjük az arcápolást, majd folytassuk tonikkal, ami a szennyeződések utolsó maradványaitól is megszabadítja a bőrünket. Nappal a könnyed hidratálót minden esetben fényvédő kövesse, legalább 30 faktoros. Este a tisztítás után kényeztethetjük még az arcunkat, ehhez használhatunk retinolos szérumot, vagy éppen antioxidánsokat tartalmazó koktélokat. Arra azonban figyeljünk, hogy ne válasszunk olyan termékeket, amelyekben alkohol, vagy illatanyagok vannak.

Kerüljük az egészségtelen ételeket

Természetesen az elfogyasztott ételek is befolyásolják azt, hogy milyen állapotban van a bőrünk. A túl sok cukor és a túl sok finomított szénhidrát bevitele az egész szervezetre rossz hatással van, így az arcunkra is. A változatos étkezés az egészséges élet alapja, hiszen így juttathatjuk testünket megfelelő mennyiségű vitaminhoz, amit az egész bőrünk meghálál majd. 

Sose feledkezzünk meg a hidratálásról

A megfelelő mennyiségű folyadék - és elsősorban víz - fogyasztása az egészségesen ragyogó bőr egyik alapszabálya. Ha hosszú ideig fiatal és rugalmas bőrt szeretnénk, akkor a külső hidratálás mellett sosem szabad megfeledkeznünk a belsőről sem.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában