Lehet, hogy a csokis tej hatásosabb, mint a sportitalok

Lehet, hogy a csokis tej hatásosabb, mint a sportitalok

2020. november 07. 09:00:00

Az edzés után fontos pótolni a folyadékot, az elvesztett energiát és az ásványi anyagokat. Ezt többnyire különböző sportitalokkal szokták, de jó hír az édességet kedvelőknek, hogy van más lehetőség is.

Az aktív és sportos életmód sokszor azt is jelenti, hogy az édességek kikerülnek az értendből. Azonban több tanulmány reményt adhat azoknak a mozgásimádóknak, akik legalább annyira szeretik a finomságokat is. A csokis tej, amit inkább a gyermekkorhoz és az iskolai tízóraikhoz társítunk, mintsem az egészséges életmódhoz, valójában tökéletes választás lehet az aktívan edzők számára!

A legjobb edzés utáni ital lehet

Akik igazán komolyan veszik a sportolást, azok általában fogyasztanak edzés után valamilyen sportitalt, hogy elkerüljék az izomfájdalmakat, és pótolják az energiát valamint az elvesztett folyadékot. Az ideális aránynak a 4 gramm szénhidráthoz az 1 gramm fehérjét tartják, és bizony ez a csokoládés tejben tökéletesen megvan. Arról nem is beszélve, hogy a tejben van kálcium, magnézium, A-, B-, D-vitamin és kálium.  Ezen kívül egészséges zsírok és ásványi anyagok. A csokis tejben pedig megvan az az energia, ami szükséges számunkra edzés után.

A csokis tej a regenerálásban is segít

Az edzések után fontos a hidratálás és a tápanyagok pótlása. A csokoládés tej pedig mindkettőre kiváló gyógyír, ezen kívül a regenerálódást is felgyorsítja. Kutatások is igazolják, hogy azok a sportolók, akik csokis tejet fogyasztottak, jobban teljesítettek, mint azok, akik sportitalokat. 

A csokis tej segíti az izmok helyreállítását

Edzés után nagyon fontos az első 35-40 perc, ekkor a legfogékonyabbak az izmok, és ekkor van a legnagyobb szükségük a fehérjére és a cukorra, amit a helyreállításhoz használnak fel. A csokis tej megnöveli a cukorszintet, ezért lehet az izmok legjobb barátja, hiszen így lesz miből regenerálódniuk. A fehérje pedig abban segít, hogy az izmok megfelelően tudjanak növekedni és erősödni.


Természetesen az sosem mindegy, milyen csokis tejet is választunk. Mint mindenkor, most is figyelnünk kell arra, hogy lehetőleg tartósítószertől és mesterséges ízfokózóktól mentes italt vásároljunk, hiszen az izmaink csak így tudják "meghálálni a törődést".

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában