3+1 dolog, amit tudnod kell a hamvasító samponokról

3+1 dolog, amit tudnod kell a hamvasító samponokról

2020. június 19. 16:00:29

A lila színű hamvasító samponnak az a feladata, hogy megszabadítson a sárgás tónustól. Ha már próbáltad, de nem működött, a cikkből kiderül, mit csinálhattál rosszul.

Nemcsak a szőkített haj, hanem a természetes szőke és ősz hajtincsek is profitálhatnak a hamvasító samponok használatából. Mi több, barna és vörös hajon szintén változást érhetsz el! Ebben a cikkben a helyes alkalmazásról, a megfelelő termék kiválasztásáról, és egy kellemetlen következményről olvashatsz.

#1 Hogyan hat?

A benne lévő színpigmentek által segít megőrizni a hideg színtónusokat és semlegesíti a nem kívánt sárga színt. Minél világosabb a hajszíned, annál látványosabb eredményre számíthatsz.

#2 A nyerő termék kiválasztása

A drogériák polcai nem roskadoznak különféle hamvasítóktól; általában kettő, maximum három alternatívát ajánlanak. Kísérletezhetsz különböző márkákkal, de szerintünk jobban teszed, ha a fodrászodtól kérsz tanácsot. Egyrészt, mert ért ehhez, másrészt, mert jól ismeri a hajad állapotát. Biztos, hogy szívesen megosztja a véleményét az általa ismert termékekről, és az is lehet, hogy akad a szalonjában megvásárolható portéka. 

#3 Alkalmazás

Még egy pont, amiben jól jöhet egy hozzáértő személy tanácsa. Abban a legtöbb márka egyetért, hogy a hamvasító sampont vizes hajra kell felvinni majd belemasszírozni, a "hatóidő" tekintetében viszont már megoszlanak a vélemények. Természetesen ajánlott a flakonra írt útmutató követése, de sajnos előfordulhat, hogy úgy nem sikerül elérni a vágyott eredményt. Általánosságban elmondható, hogy minél vastagabbak a hajszálaid, annál tovább hagyhatod a hajadon a sampont. Internetes források szerint 3-5 perc alatt tennie kell a dolgát.

+1: Nem kívánt hatás

A hamvasító sampon sajnos szárítja a hajat. Alkalmazása után fordíts időt a megfelelő ápolásra: használj balzsamot vagy hajpakolást! Tökéletesen alkalmas erre a célra az olívaolaj és a megolvasztott kókuszvaj. Az is segíthet, ha elkevered egy másik samponnal és úgy viszed fel a hajadra. Ha száraz, töredezésre hajlamos a hajkoronád, csak minden második vagy harmadik mosásnál használd.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában