Ezek a leggyakoribb hibák, amiket edzés közben elkövetünk

Ezek a leggyakoribb hibák, amiket edzés közben elkövetünk

2020. szeptember 23. 01:00:00

A rendszeres testmozgás a mentális és fizikai egészségünkre is jó hatással van, ez még inkább igaz akkor, ha helyesen csináljuk. Vannak ugyanis olyan hibák, amiket mindenki elkövet, és olyan tévhitek, amik még mindig tartják magukat. Ezek azok.

A mozgás mindenképpen jó, de ahhoz, hogy ne csak a közérzetünkre és mentális egészségünkre hasson, fontos jól is csinálni. Az eredmények elérése ugyanis segít a rendszeresség és a kitartás megőrzésében. Nem beszélve arról, hogy a sérüléseket is úgy kerülhetjük el, ha megfelelően hajtjuk végre a gyakorlatokat, tisztában vagyunk a hatásukkal, és azzal is, milyen ételeket fogyasszunk az energiánk megőrzéséhez, és a célunk érdekében, legyen az izomépítés vagy fogyás. Téves elképzelés ugyanis, hogy aki eleget mozog, az bármit ehet, hiszen ha a mozgással egy egészségesebb életet szeretnénk elérni, akkor mindenre figyelnünk kell, amit a testünkkel teszünk, és amit a testünkbe beviszünk. Íme, a leggyakoribb hibák, amiket elkövetünk.


Nem melegítünk be

A bemelegítést sokan tartják értelmetlennek, elpocsékolt időnek, pedig a legtöbb sérülés megelőzhető azzal, ha alaposan felkészítjük a testünket a mozgásra. Fontos, hogy beindítsuk a vérkeringésünket, hogy az izmaink megkapják a mozgáshoz és a terheléshez szükséges oxigént. 

Túlterhelés

Sokan esnek abba a hibába, hogy gyorsan szeretnének eredményt elérni, ezért nem folyamatosan növelik a terhelést, vagy nem várják meg, míg a testük valóban felkészült egy-egy nagyobb súlyra. Pedig képtelenség tartós eredményt elérni türelem és következetesség nélkül. Ha túlságosan nagy terhelésnek tesszük ki magunkat, fejlődni nem, de sérülni biztosan fogunk.

Lehetetlen lemozogni a rossz ételeket

Mindegy, hogy mi a célunk a mozgással, fontos, hogy megváltoztassuk a testünkhöz való hozzáállásunkat. Gondoljunk arra olyan gépezetként, aminek tökéletes működéséhez a legjobb üzemanyagra van szüksége. A testünknek táplálék és tápanyagok kellenek, amik nem minden ételben vannak, amiket elfogyasztunk. És ma már bizonyított, hogy a finom ízekről akkor sem kell lemondanunk, ha egészségesen táplálkozunk!


A mérlegre koncentrálunk

Sokan már attól szoronganak, ha a mérlegre kell állniuk, pedig a testsúly nem feltétlenül mérvadó. Ne egy bizonyos súly elérése legyen a kitűzött cél, és az eredményt se kilóban mérjük. Izomépítés során az is előfordulhat ugyanis, hogy a mérleg többet mutat. A közérzetünket figyeljük, és igyekezzünk reálisan látni magunkat a tükörben. Legyen az a fontos, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, és a tudat, hogy sokat teszünk az egészségünkért. A kilók ezekhez képest teljesen jelentéktelen számok. 

Kihagyjuk az erősítést

Ha a fogyás a cél, akkor sokan a kardió edzéseket részesítik előnyben sőt, vannak, akik másfajta mozgást nem is végeznek. Pedig az izomépítés rengeteg kalóriába kerül a testnek, vagyis akkor is fogyunk, ha erősítő edzéseket (is) végzünk, talán nem olyan gyorsan, de sokkal tartósabban. 

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában