Karantréning: Milyen lehetőségeink vannak, ha mozgásra vágyunk?

Karantréning: Milyen lehetőségeink vannak, ha mozgásra vágyunk?

2020. Április 28. 18:25:23

Többeket is foglalkoztat ez a kérdés, ezért összegyűjtöttünk nektek néhány olyan lehetőséget, amik hasznosak lehetnek, ha a karantén ideje alatt egy kis mozgásra vágytok.

A vírus okozta karantén több szempontból is megváltoztatta az emberek mindennapjait. Nem csak a szociális életet alakította át, de jelenleg sokkal kevesebbet mozgunk, mint egyébként. Vannak persze akik normál esetben rendszeresen látogatják a konditermeket, és vannak akik nem, de ez a jelenlegi helyzet mindenkire negatív hatással van. Egy alapvetően kevésbé jó kondiban lévő emberre a hosszútávú, mozgás nélküli karantén egészen elképesztő hatással lehet. Míg korábban munka után hazaérve vígan felszaladt a második emeletre a lépcsőn, néhány hónap karantén után nagyon könnyen elfárad majd ebben is. 

Ezért összegyűjtöttünk nektek néhány olyan otthoni tréninglehetőséget, aminek segítségével könnyebben kondiban maradhattok.

SteelFit Nation

Az egyik szuper opció lehet számodra a SteelFit online sportkínálata. Az órákhoz előzetes beosztás szerint csatlakozhatsz, és minden mozgás platformja a Facebook, ahol az edzések zárt csoportban történnek (ha csatlakoznál, azt ide kattintva megteheted). A tréningek ingyenesek és bármikor visszanézhetők. Az órarendet az említett csoportban, illetve a Facebook eseménynél is nyomon tudod követni.


Torna Belényi Beával

Ha változatos edzéseket szeretnél, melyek segítségével minden izmodat megmozgathatod és az egyes alkalmakkor különféle formában tesztelheted az állóképességed, akkor Belényi Bea videói nagy segítségedre lesznek. A csinos fitnesztréner - aki két gyerek édesanyja és aki nem mellesleg most az Exatlon Hungary kihívóinak csapatát erősíti - többféle kategóriában is szolgál példaórákkal a YouTube-on. Találsz a repertoárban gerinctornát, kismamáknak szóló gyakorlatokat és erősítő feladatokat is.


MomFitt tréning

Csarnainé Hegedűs Nóra sportedző, aerobik és terhestorna oktató, aki szintén csatlakozott az online edzések világához, karanténban pedig extra videókkal igyekszik ő is segíteni azokat, akik szeretnének formában maradni vagy fejlődni egy kicsit a testmozgással. Nóri számára fontos, hogy motiválja és inspirálja az embereket, ezért tréningjeit - melyek YouTube-csatornáján érhetők el - minden alkalommal megfűszerezi némi plusz jókedvvel, mókával és pozitív energiával.

FanKarantén

Ebben a kialakult helyzetben nyilvánvalóan nemcsak az edzésekre szomjazó közönségnek van nehezebb dolga, ami a mozgást illeti, hanem a profi trénereknek is, akik kénytelenek voltak módosítani az oktatásuk megszokott menetén. Közéjük tartozik Godó Fanni személyi edző is, aki a többiekhez hasonlóan online órákkal, gyakorlatokkal próbálja segíteni követőit, meglévő és új vendégeit, közönségét a #maradjotthon időszakában. #FanKarantén jelszó alatt Fanni kialakított egy rendszert, mely szerint tartja az órákat. Facebook csoportjához csatlakozhatnak azok, akik sportolnának. Itt általában heti három-négy általános edzést, ezen felül pedig privát órákat is tart. Egyébként Instagram oldalára is folyamatosan posztol különféle gyakorlatokat, ezekkel is megtoldva a repertoárt.

Fitt-Anya edzés Zsoldos-Szabó Tímeával

Amennyiben te inkább azok közé tartozol, akik még az edzést is társaságban szeretik végezni, úgy kipróbálhatod Zsoldos-Szabó Tímea online tréningjeit. A fantasztikus formában lévő kétgyermekes családanya karanténban sem rest, sport iránti szeretetét és odaadását pedig szívesen adja át azoknak, akik igénylik a testmozgást otthon is. Ha a kicsik is előszeretettel tornáznak veled, vagy akár az egész família együtt edzene, akkor nincs más dolgod, mint elindítani Timiék videóit és összekapcsolni az energiákat. A felvételeket élőben és utólag is nézheted.


Rubint Réka online alakreform órái

A listáról nem hagyhattuk le Rubint Rékát sem, aki heti háromszor mozgatja meg az országot online alakreform óráin. Hazánk egyik legnépszerűbb fitneszguruja legtöbbször önállóan, ritka alkalmakkor pedig férje, gyermekei vagy épp unokahúga, Rella társaságában izzasztja meg online közönségét. A sztáranyuka videói YouTube-csatornáján visszanézhetők, de először minden alkalommal élő Facebook bejelentkezésben zajlanak a tornák, melyekhez bárki csatlakozhat, akinek van otthon internet elérhetősége. Réka rendszerint hétfőn, csütörtökön és szombaton tartja az edzéseket, általában délután öt vagy este hét óra környékén.


Béres Alexandra #maradjotthon edzései

Béres Alexandra Rékához hasonlóan otthonról is segít az edzés szerelmeseinek. A csinos fitneszguru YouTube-csatornáján számos tréningvideót találsz, akár egy bizonyos területet erősítéséhez van kedved, akár teljes testes átmozgatásra vágysz. Alexandra pontos instrukciókkal segít minden feladatnál, hogy ne csak a haladók, hanem a kezdők is egyszerűen követni tudják a gyakorlatokat.


Képek: google.com
Forrás: femcafe.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában