Kiderült, hogy a növények csökkenthetik a szorongást

Kiderült, hogy a növények csökkenthetik a szorongást

2020. május 20. 18:34:29

Még egy ok arra, hogy növényeket nevelgess otthon: Kiderült, hogy csökkenthetik a szorongást. Az angliai orvosok már receptre is felírják őket!

Számos kutatásban bebizonyították már, hogy a növények jó hatással vannak az emberek egészségére és hangulatára: tisztítják a levegőt, így megóvják „gazdáikat” a légszennyezéstől, ráadásul csökkentik a mentális betegséggel kialakulásának esélyét – de növelik a produktivitást, és az iskolai teljesítményt is. Ha például levendulát, jázmint, vagy macskagyökeret tartasz a lakásban, azok megnyugtatják az elmédet, az aloe vera pedig tökéletes választás a hálószobába, mert az éjszakák során rengeteg oxigént felszabadítanak, így garantáltan jobban alszol majd.

Az erre vonatkozó tanulmányok eredményeit egyébként a doktorok sem veszik félvállról: Manchesterben például a szorongással, magánnyal, vagy depresszióval diagnosztizált betegeknek nem gyógyszereket írnak fel receptre, hanem növényeket. Mindegy, hogy zöldségről, gyógynövényről, vagy virágról van szó, ha a páciensnek gondoskodnia kell valamiről, pozitív irányba fogja befolyásolni a mentális állapotát és a társasági életét – különösen azokét, akiknek nincs kertjük, vagy nem tarthatnak otthon állatot. Angliában főként gyógynövényeket (például citromfüvet) adtak a betegeknek, akiknek nevelniük kellett őket addig, míg vissza nem mentek az orvoshoz, ekkor pedig elültethették egy közösségi kertben. Ez a feladat okot adott nekik arra, hogy folytassák a kezeléseiket, és arra is, hogy csatlakozzanak a társas programokhoz, ezáltal új barátokat szerezhettek.

A jó hír az, hogy ha akár csak heti 2 órát zöld környezetben töltesz, az jelentősen javíthatja a hangulatodat, fizikai, mentális és érzelmi szinten is előnyt kovácsolhatsz belőle. Szóval sétára fel!

Forrás: Metro

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában