Miért olyan fontos a C-vitamin a bőr egészségéhez?

Miért olyan fontos a C-vitamin a bőr egészségéhez?

2020. október 23. 09:20:00

A bőrünk ragyogásának, egyenletességének és szépségének megőrzéséért érdemes a C-vitamint külsőleg is alkalmaznunk, mert arcunk hálás lesz érte!

A C-vitamin nélkülözhetetlen a szervezetünk számára, de nemcsak a megfázás ellen hatásos, hanem a szépségünk megőrzése, a bőrünk egészsége miatt is érdemes használnunk. Ez a vitamin a szépségápolási termékek elengedhetetlen hozzávalója, és a megfelelő, mindenre kiterjedő arcápolási rutinban is helyet kell kapnia. De miért is olyan fontos a C-vitamin a bőrünk egészsége szempontjából?

Először lássuk, miért is lényeges úgy általában a C-vitamin megfelelő mennyiségű bevitele. Nagy szükségünk van az aszkorbinsavra a testszöveteink növekedéséhez, termelődéséhez és regenerálódásához, ezen kívül a kollagén termeléséhez, az immunrendszer működéséhez is fontos. Habár kétségtelenül hasznos vitamin, a szervezetünk ezt nem képes előállítani, vagyis a táplálkozásunkra kell odafigyelnünk ha szeretnénk ellátni a testünket megfelelő mennyiségű aszkorbinsavval. Ha azonban a bőrápolásról van szó, akkor nemcsak belsőleg, de külsőleg is érdemes alkalmaznunk, méghozzá pontosan azon a területen, amely esetleg problémásabb. 

Ilyen hatásai vannak a C-vitaminnak a bőrre

A C-vitamin segít helyreállítani a sérült bőrsejteket, megvédi a bőrt az ártalmas környezeti hatásoktól, segít enyhíteni a barna foltokat, egyenletesebbé teszi a tónust, serketni a kollagén termelését, ami a szervezetünkben az egyik l-gnagyobb számban előforduló fehérje - az, amitől feszes és rugalmas lesz a bőrünk. Ezen kívül a C-vitamin helyileg alkalmazva megakadályozhatja a hiperpigmentáció kialakulását, ellenállóbbá teszi a bőrt a káros UV-sugarakkal szemben. 

Így használd a bőröd egészségéért

Mivel a C-vitamin ezek után valóságos csodaszernek tűnhet, már nem olyan meglepő, hogy a legtöbb szépségápolási szerben megtalálható. Arckrémekben, arctisztítókban és egyéb kenceficékben is, ha azonban a legjobb hatást kívánjuk elérni, akkor érdemes C-vitaminos szérumokat alkalmaznunk. Természetesen az sem mindegy, mikor használjuk: ahhoz, hogy a hatása maximális legyen, a reggeli arcápolási rutinba érdemes beépíteni, és az is fontos, hogy jócskán hagyjunk időt a beszívódására, mielőtt kimennénk az utcára. Frissen megtisztított bőrre vigyük, még az arcápoló krémünk előtt, és a napvédőről sose feledkezzünk meg!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában