Ezek a bőröd legnagyobb ellenségei: így próbálj meg védekezni ellenük

Ezek a bőröd legnagyobb ellenségei: így próbálj meg védekezni ellenük

2020. szeptember 18. 22:15:00

A bőrünk számos hatásnak van kitéve a mindennapi életünk során, amelyek ellen érdemes védekezni, ha sokáig szeretnénk egészségesen ragyogó és sima bőrt.

A tökéletes és egészséges bőr azzal kezdődik, hogy védjük és óvjuk a különböző hatásoktól, amikkel nap mint nap találkozunk. Az idő múlásával ugyanis a természetes ellenálló képessége csökken, megjelennek az első ráncok és foltok, amelyek elkerülhetetlenek. A folyamat lassítható, ha elég körültekintően és tudatosan ápoljuk a bőrünket. Íme, azok az okok, amelyek a bőr károsodásában szerepet játszanak.

Erős napfény

Bár a napfényt sokan a bőrhibák eltüntetésének csodaszereként tartják számon, valójában az erős fény nagyon káros a bőrünknek. Az ultraibolya sugarak ugyanis a mélyére hatolnak és roncsolják a kollagénrostokat, ezzel gyorsítják a bőr öregedési folyamatait. A túlzásba vitt napozás hiperpigmentációhoz, leégéshez vezethet, de akár bőrrákot is okozhat. A legjobb, ami tehetünk az erős napfény káros hatásai ellen, ha használunk fényvédő krémeket, melyeket télen sem érdemes elfelejteni. 

Alkohol és dohányzás

A dohányzás és az alkohol rendkívül rossz hatással van az egész szervezetre, így aztán a bőrünkre is. A dohányzás megvonja az oxigént a bőrtől, ami hatással van a regenerálódás lassulására és sokkal nagyobb eséllyel szárad ki a bőrünk, valamint vitamin- és ásványianyag-hiányhoz vezethet. Az alkohol pedig a vizet vonja el a szervezetünkből, amely a bőr öregedéséhez vezethet. A legjobb természetesen az, ha felhagyunk ezekkel a káros szenvedélyekkel, odafigyelünk a külső és belső hidratálásra, valamint a vitaminpótlásra. 

Drasztikus fogyás vagy súlygyarapodás

A hirtelen hízást vagy fogyást nem tudja követni a bőrünk, így striák kialakulásához vezethet. Ezért ha fogyni szeretnénk, az a legjobb, ha a lassú, egyenletes és fenntartható súlyvesztésre koncentrálunk, mely a bőrünk állapotát sem rontja. 

Alváshiány és stressz

A kevés alvás nemcsak a szervezetünkre nézve káros, de a bőrünkön is meglátszik: észrevehetően fakóbb lesz a színünk, a szemünk pedig felduzzadhat. Az állandó stressz is hatással van a ráncok kialakulására, és dehidratáltságot is eredményezhet. Az alvásproblémák és a stressz leghatásosabb ellenszere a rendszeres testmozgás, amely a lelki- és testi egyensúly helyreállításában is segít. 

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában