7 dolog, ami töredezetté teszi a hajat

7 dolog, ami töredezetté teszi a hajat

2020. szeptember 21. 18:40:00

A töredezett tincsek nem nyújtanak túl szép látványt. Nézzünk utána, mi miatt nem tud egészséges maradni a hajkoronánk!

Minimum 7 lehetséges oka van annak, ha töredezik a hajad. A külső körülményeken kívül belsőleg kezelendő gondok is szerepelnek a listán. Olvasd el a lenti pontokat, és tedd meg, ami tőled telik!

#1 Helytelen táplálkozás

Ha szeretnéd, hogy a hajad egészségtől ragyogó és sérülésmentes legyen, gondoskodj róla, hogy az étrendedben legyen elegendő cink és vas, illetve A-, B-, C-, D-, és E-vitamin. A kellő mennyiségű antioxidáns bevitelét növényi-alapú táplálékokból (pekándió, eper, articsóka, goji bogyó, vöröskáposzta és sok más) biztosítsd.

#2 Stressz

A hajhullás és a stressz közötti kapcsolatot már sikerült kutatási eredményekkel alátámasztani, és az sem kevésbé ismert tény, hogy a szorongás és a zaklatottság sajnos a haj töredezését okozhatja. A stresszoldásra van megoldás, például a testmozgás és a kreatív elfoglaltságok. Próbáld ki, a hajad meg fogja hálálni!

#3 Száraz haj

Lényegtelen, hogy mi okozza (száraz időjárás, légkondicionáló, alacsony páratartalom) a haj szárazságát, az sajnos nem kétséges, hogy a száraz haj nagyobb eséllyel válik töredezetté. Mit tehetsz? Soha ne mosd a hajad forró vízben! Ha a hajvégeid általában szárazak, a sampont a hajtöveidre koncentrálva alkalmazd. Még valami: a hajkondicionáló használata kötelező!

#4 Hő

A hajvasalók és különféle, hőalapú hajformázók károsak, főleg, ha a hajad vékony szálú. Tedd el őket egy doboz mélyére, vagy ha nem tudsz élni nélkülük, csökkentsd a használat gyakoriságát. Fontos: léteznek olyan eszközök, amelyeket nem kell többször áthúzni a tincseken, így kevésbé roncsolják a haj szerkezetét. A hővédő termékek szintén sokat segíthetnek, úgyhogy ha nincs, minél előbb szerezz be egyet.

#5 Túl gyakori hajmosás

Ahogyan a túl gyakori hajfestés, a hajmosás is negatív hatással lesz hajad állapotára. Az extrém száraz hajat elég heti egyszer samponozni, figyelve, hogy a sampon nagyja a hajtövekre kerüljön. A hajkondicionáló termékeket a száraz hajúak a hajtőtől egészen a hajvégekig felvihetik, ha azonban a hajtövek zsírosodásra hajlamosak, azt a részt ki kell hagyni. 

#6 Nem megfelelő hajgumi

A hajgumik hasznát nem szeretnénk kétségbe vonni, azt viszont jó, ha tudod, hogy ha túl szoros a lófarok vagy a konty, a hajhullás és a töredezés is benne van a pakliban. Kösd lazábbra és időnként engedd le a hajad! A befőttes gumiktól pedig óvakodj, mert többet ártanak, mint használnak. 

#7 Helytelen fésülködési szokások

Ha annyi ötezresünk lenne, ahány termékről olvastuk, hogy csak és kizárólag az tesz jót a hajnak, lenne rá pénzünk, hogy elmenjünk egy drága hajszobrászhoz, hátha ő meg tudná mondani az igazságot. A hajkefe minősége fontos (legyen fából készült és ritka fogú, a műanyag felejtős), emellett tanácsos megfogadni, hogy csak akkor fésülködjünk, amikor formázzuk a hajunkat. Vizesen soha!

Forrás: www.healthline.com

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában