Mit tehetünk, ha féltékenyek leszünk?

Mit tehetünk, ha féltékenyek leszünk?

2020. augusztus 06. 07:15:00

Párkapcsolataink egyik legnagyobb kihívása, hogy szembenézzünk a féltékenységgel, és ha már beleestünk a zöld szemű szörny csapdájába, hogyan tudunk megbirkózni vele.

Bármennyire is jól működik a párkapcsolatunk, van, hogy belép az életünkbe egy harmadik személy, akivel szemben fenyegetve érezzük magunkat és bekapcsol a féltékenység érzése. Ha kellő önbizalommal és megfelelő önértékeléssel rendelkezünk, akkor könnyebben áthidaljuk a nehézségeket, míg ha ezekből hiányt szenvedünk, az életünk fájdalmas és feszültségekkel teli lesz. 

Miről szól a féltékenység?

Félelemben élünk, hogy elveszítjük azt az embert, akitől megkapjuk a szerelmet, a megbecsülést, és akivel tervezzük a közös életünket és jövőnket. Szorongás lesz úrrá rajtunk, hogy már nem vagyunk szerethetőek, és az a bizonyos harmadik, sokkal jobb nálunk. Szebbnek, okosabbnak és szerethetőbbnek hisszük és repedezni kezd az énképünk és csökken az önértékelésünk. Nem is gondoltunk bele, hogy ilyenkor mennyire elhatalmasodhat a birtoklási vágyunk.   

Mit ne tegyél, ha féltékeny vagy

Ne válj erőszakossá, párodat ne kérd számon és ne kezdd el kontrollálni. Bármennyire is nehéz megállni, de ne kutass a telefonjában.  Azt fogja érezni, hogy fojtogatod, és ha addig őszinte volt hozzád, ezután csak hazudni és veszekedni fog. Érezni fogja a gyengeségedet, az aggodalmadat és menekülni fog. Az sem lesz okos lépés, ha felveszel egy új szerepet és túlbuzgón kezdesz aranyosabbak, kedvesebbek tűnni, hogy megmutasd, te sokkal jobb vagy, mint az a másik. Párodnak jó lesz, mert a figyelmedet csak rajta tartod, neked viszont nem, mert magadat csak háttérbe szorítod. Bűntudata lesz, hogy te mennyire jó vagy, ő pedig valaki másra vágyik (ha egyáltalán van alapja a féltékenységednek). De miért jó az, ha csak amiatt marad veled, mert ez a kötelessége és közben másért epedezik?

Hogyan tudod okosan kezelni?

Tisztában kell lenned azzal, hogy nem a párkapcsolat megmentése a cél, hanem a boldogságotoké. Ahhoz, hogy egy ilyen szituációban sikert érj el, azzá a nővé kell válnod, akibe a párod beleszeretett még a kapcsolat elején. Újra vonzóvá, szexivé, szórakoztatóvá kell válnod, de nem görcsösen a másiknak megfelelve, hanem őszintén. Magaddal kell rendben lenned és megtenni mindent, hogy te érezd jól magad a bőrödben. Kapcsolódj ki a barátokkal, tölts több időt kedvenc hobbiddal. Legyél az a nő, akinek jó a közelében lenni. Nehéz feladatnak tűnhet, de semmit sem veszíthetsz. Kiegyensúlyozott leszel és a párod újra beléd szeret. Ha mindent megtettél és mégsem marad melletted, akkor biztos, hogy nem ő volt az igazi. Ne feledd, nem benned van a hiba, előbb-utóbb megtalálod azt, akinek te leszel a tökéletes.


A legjobban úgy lehet minden helyzetet hatékonyan kezelni, ha megtanulunk őszintén kommunikálni a párunkkal. Egy hosszú, tartalmas, cirkuszoktól mentes beszélgetés, mindig célravezetőbb annál, minthogy házisárkánnyá váljunk.Tanuljuk meg a szeretetünket kimutatni, mert ha ezt nem tesszük meg, a másik honnan is tudhatná? 


Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában