Mit tegyél, ha felbukkan az Ex?

Mit tegyél, ha felbukkan az Ex?

2020. augusztus 29. 13:05:00

Bármennyi idő is telik el egy szakítás után, az ex felbukkanása mindig komoly dilemmát okoz. Nehéz eldönteni, hogy jó lépés lenne, ha újrakezdenénk vele vagy engedjük el végleg.

Egy szakítás mindig fájdalommal jár mindkét félnek, bárki is szakította meg a kapcsolatot. Majd az idő elteltével, amikor már berendezkedtünk a külön életre és talán már más felé is nyitottak vagyunk, egy óvatlan pillanatban előkerül az ex, és felborít mindent. Érdemes megfontoltan döntenünk, hogy adjunk egy esélyt vagy hagyjuk továbbmenni.

Legyél óvatos

Kérdezz rá, hogy miért bukkant fel az életedben. Ha azért, mert hiányoztál neki és sokat gondolt a kapcsolatotok újrakezdésére, az egy jó kiindulópont. De ha csak azért jött vissza, mert a szexuális életetek hiányzott neki, akkor inkább utasítsd vissza, ne törje össze a szívedet.

Ne dönts elhamarkodottan

Ha még vannak benned sérelmek és haragszol rá, csak a múltbéli rossz dolgokra fogsz emlékezni. Ha ebben az állapotodban keres meg, nem fogod tisztán látni a szándékait sem. Inkább legyél őszinte és a lehetséges viták helyett mondd el neki, hogy nem vagy még kész az újrakezdésre. Ha komolyan gondolja veled, mindent meg fog tenni, hogy visszatérjen a bizalmad.

Adj időt mindkettőtöknek

Ahogyan neked is, neki sem lehet könnyű, hogy kialakítsátok újra a közös életet.  Beszélgessetek róla, hogy mi az, amiben változtatok, miben fejlődött a személyiségetek. Milyen változások történtek az élethelyzetetekben. Ha semmiben sem történt érdemleges, akkor nem érdemes mégegyszer ugyanabba a gödörbe beleesni.

Ne firtasd a múltat

Ne görcsölj rá, mi történt abban az időszakban, amikor nem voltatok együtt. Nem érdemes felhozni, hogy ki kivel volt ezalatt az idő alatt. El kell fogadnod, hogy mások is voltak az életében, ahogyan neki is el kell fogadnia, ha neked voltak. Nektek most csakis egymásra és a jelenlegi dolgokra kell koncentrálni. Ha igazán szereted és azt látod, hogy ő is szeret téged, mindent meg tudtok oldani, csak elhatározás kérdése. 

Régi mondás, hogy csak a káposzta jó felmelegítve. Az esetek többségében ez a bölcsesség igaz lehet. Viszont ha tiszta lappal tudjátok újrakezdeni és úgy tekinteni a közös múltatokra, mint egy alapra, arra építkezni mindenképpen érdemes. Utána már csak rajtatok múlik, hogy tényleg egymás mellett maradtok-e. És ez az, ami igazán számít.


Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában