Tudtad? Ezeken az apróságokon múlik a vonzalom

Tudtad? Ezeken az apróságokon múlik a vonzalom

2020. augusztus 28. 07:30:00

A két ember közötti vonzalom, az a bizonyos kémia gyakran megmagyarázhatatlanul alakul ki, de azért vannak tényezők, amik befolyásolják. Íme néhány közülük.

Gyakran előfordul, hogy egy ember az első perctől fogva vonz bennünket megmagyarázhatatlanul, míg más egyáltalán nem. Nem véletlen, hogy az első találkozást döntőnek tartják, hiszen hiába működik jól a beszélgetés, ha nincs meg az a bizonyos plusz, a szikra, ami kell egy kapcsolathoz. Íme azok a tényezők, amik nagyon nagy szerepet játszanak abban, hogy fellobbanjon a láng két ember között, és amik segítenek a vonzalom megszületésében. 

Az első pillantás

Bár mindenhol óva intenek attól, hogy az első benyomás alapján ítéljünk meg valakit, ez akarva, akaratlanul megtörténik. Ahogy ránézünk valakire, már meg is született egy - nem feltétlenül végleges - kép a másikról. Ezért is nagyon fontos, hogyan lépünk be egy terembe, vagy mit viselünk. Ha el akarunk valakit csábítani, akkor mindenképpen legyen rajtunk valami vörös, ezt ugyanis az agyunk a szenvedéllyel és szerelemmel kapcsolja össze. 

Szimmetria

Számos kutatás igazolja, hogy azokat az embereket tartják leginkább vonzónak mások, akiknek az arca szimmetrikus. Ezt azzal magyarázzák, hogy a szimmetrikus arcot egyből a jó génekkel párosítjuk, és párválasztásnál ez egy igen fontos szempont, legalábbis tudat alatt. 

Hasonlóságok

Habár úgy tartja a mondás, hogy az ellentétek vonzzák egymást, sokkal könnyebb beszélgetni és közös hangot találni akkor, ha vannak hasonlóságok két ember között. Sokkal valószínűbb, hogy vonzalom alakul ki, ha ugyanazokat a dolgokat szeretik, vagy legalábbis vannak közös pontok. 

Magabiztosság

Az egészséges magabiztosság olyan kisugárzást ad, ami mágnesként vonzza az embereket, így egyáltalán nem szokatlan, hogy két olyan személy között alakul ki rögtön szikra, akik hasonlóan elégedettek magukkal, van önbizalmuk. 

Hangulat

Az emberek sokkal könnyebben és gyorsabban vonzódnak olyanokhoz, akik mellett boldognak érzik magukat. Nem véletlenül hangzik el sokszor az a jó tanács, hogy mosollyal indítsuk a bemutatkozást. A jó hangulat ráadásul ragadós, ezért is érdemes így kezdeni.

Illatok

Nem véletlenül voltak egy időben igen népszerűek a feromonokat tartalmazó parfümök, ugyanis a vonzalom alapja az, hogy egymás illata beindítsa bennünk a kémiai folyamatokat. Azt, hogy kellemesnek vagy taszítónak érezzük a másik illatát, nem feltétlenül dolgozzuk fel tudatosan, mégis hatalmas szerepe van a különböző szagoknak abban, hogy a másikat vonzónak tartjuk-e.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában