Ha csalódás ért, fogadd meg ezeket a tanácsokat

Ha csalódás ért, fogadd meg ezeket a tanácsokat

2020. szeptember 05. 17:30:00

Ragaszkodni dolgokhoz és görcsösen kapaszkodni abba, aki már nincsen, fájdalmas dolog. De sokszor fel kell állnunk és meg kell tanulnunk elengedni a problémákat, embereket és a negatív érzéseket - a saját nyugalmunk miatt.

„Lépj tovább!” „Engedd el!” Gyakran hangoznak el ezek a mondatok családtagjaink, barátaink szájából, amikor egy nehéz korszakon megyünk át. Klisének és elcsépeltnek érezzük ezeket a biztató szavakat. Hiszen azt gondoljuk, más nem tudhatja, hogy mi milyen lelki fájdalmakat élünk át, ha éppen elhagytak vagy becsaptak minket. Szeretteink nem rosszindulatból, hanem tapasztalatból mondják ezeket, hallgassuk meg őket.

Sírj és panaszkodj

Eleinte elképezhetetlennek tűnhet az, hogy valaha is tovább tudsz lépni. Annyi csalódás és gyötrelmes érzés van benned, hogy azt érzed, sosem fog elmúlni. Sírd ki magad és beszélj a fájdalmaidról. Tedd azért, mert a sírás felszabadít, és ha kimondod a dolgokat, sokkal jobban megfogalmazódik, hogy mi fáj, ami segít a feldolgozásban. Természetes, hogy gyászolsz, mert veszteség ért, amit fel kell dolgoznod.

Adj időt magadnak

Kezdetben olyan lesz, mintha egy szakadék szélén állnál és hiába mondják, hogy lépj tovább, nem tudod, merre menj. Kapaszkodni fogsz a múltadba, mert azt ismered, és abban biztonságban érzed magad. Zavarosnak tűnik majd minden, mert abban amiben hittél, már nincsen többé. A múltad, bármennyire is szeretnéd, már nem létezik többé, a jövőbe kell tekintened. A feldolgozás folyamata tarthat napokig, hetekig, hónapokig, ezt senki sem tudja előre, de neked kitartónak kell lenned. 

Cselekedj

Tervezd újra az életed. Valósítsd meg azt, amit te szeretnél és legyél boldog úgy, hogy ne mástól várd el, hogy boldoggá tegyen. Tűzz ki célokat, amik fontosak neked. Gondold át, te mit akarsz megvalósítani. Meglátod, a lehetőségek jönni fognak. Csak élned kell velük és bíznod magadban, hogy önállóan megvalósíthatsz mindent. Azért kell a veszteségeket megtapasztalnod, akár időről-időre, hogy meglásd, nem függhetsz senkitől. Nem lehetsz kiszolgáltatott senkinek érzelmileg és anyagilag sem. Lehetőséget kaptál, hogy nyiss valami új felé. Élj vele.

Ne máshoz ragaszkodj, hanem mindig önmagadhoz. Mert egyetlen biztos dolog van az életedben, az te magad vagy. Senki sem fogja megoldani a problémáidat, elvenni a fájdalmaidat. De ha legyőzöd az akadályokat, sokkal erősebb és kiegyensúlyozottabb leszel. Hogy mennyi idő kell ehhez? Arra nincsen bevált recept. De azt tudd, hogy aminek mennie kell, az had menjen. Hidd el, engedd el.


Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában