6 jó szokás, amit a koronavírus-járványnak köszönhetően alakítottunk ki

6 jó szokás, amit a koronavírus-járványnak köszönhetően alakítottunk ki

2020. június 02. 21:53:34

A karanténban eltöltött hónapoknak a bezártság ellenére pozitív hozadékai is voltak, amiket érdemes továbbra is beépítened a mindennapjaidba!

Miután március elején bejelentették az első igazolt koronavírus okozta megbetegedéseket Magyarországon, számos szigorító intézkedést be kellett vezetni a járvány megfékezésének érdekében. Ezek közé tartozott az is, hogy karanténba vonultunk, azaz csak indokolt esetben hagytuk el az otthonunkat, hogy minimálisra redukálhassuk a kontaktjaink számát, ezáltal pedig lelassíthassuk a Covid-19 terjedését. A javuló tendenciáknak köszönhetően május közepén lazítottak a szabályozásokon, és szépen lassan elkezdhettünk visszatérni a korábban megszokott kerékvágáshoz. Ám attól függetlenül, hogy a szeretteinktől távol, a négy fal között töltöttük az elmúlt heteinket, a bezártság alatt számos pozitív szokást is felvettünk, amelyeket érdemes beépítenünk a régi-új életünkbe.

Íme 6 hasznos tanulság, amit a koronavírus-járványnak köszönhetünk!


1. A hosszú séták ereje:
Mivel az edzőtermek bezártak, felértékelődött a szabadtéri mozgás szerepe – egyre többen lelték örömüket a zöld környezetben tett sétáknak. Már csak azért is, mert nincs hozzá szükség semmilyen különleges felszerelésre, mindössze egy pár kényelmes cipőre, szóval amellett, hogy lelkileg feltölt, még teljesen pénztárcabarát is! Ne mondj le a friss levegő felfrissítő erejéről, mert elképesztően jó hatással lehet rád miután órákig görnyedtél a számítógéped (és a munka) előtt! A bónusz az benne, hogy egyfajta meditációs időként is beépülhet a napodba: a tudatos jelenlét gyakorlására ugyanis tökéletes lehetőséget nyújt! Vizsgáld meg alaposan azt, ami körülvesz a séta közben: figyeld meg a színeket, a hangokat és az illatokat is!

2. Az otthoni étkezések öröme: Bármennyire is szerettünk beülni a kedvenc éttermünkbe a barátainkkal, a karantén alatt végre volt időnk újra főzni, azaz újra megtapasztalhattuk az otthoni nyugodt, lelassult étkezések varázsát – amivel ráadásul sokat spórolhattunk is. Ha megtanultál profin kenyeret sütni, akkor miért is hagynád elveszni ezt a tudást?

3. A szeretteinkkel töltött minőségi idő fontossága:
A kontaktjaink lecsökkentése sajnos azzal is együtt járt, hogy hetekig nem láthattuk a rokonainkat vagy a barátainkat, ezáltal megtanulhattuk még jobban értékelni a közösen átélt pillanatokat – még akkor is, ha csak a mobiltelefonunk kameráján keresztül vacsoráztunk együtt. Szánj időt a minőségi közös percekre, és a karantén végével se felejts el bejelentkezni a szeretteidnél! Ugye mennyivel többet jelentett egy videóbeszélgetés, mint a személytelenebb pár soros üzenetváltások, amelyeket korábban a rohanás közben lezavartunk?

4. A digitális-detox hasznossága:
Az izolációnak köszönhetjük azt is, hogy (megint) felfedeztünk olyan szabadidős programokat, amelyekhez nincs szükség a technikára, és ki sem kell hozzájuk mozdulni: a nyitások ellenére se pakold el messzire a könyveidet, vagy a társasjátékokat! Elkezdtél tanulni egy idegen nyelvet, vagy leporoltad a régen használt hangszereidet? Ne hagyd abba, mert a digitális-detox nagyon jó hatással lesz a mentális egészségedre!

5. A felesleges pénzköltésről való lemondás:
Az elmúlt hónapokban nem volt lehetőségünk bevásárlótúrákra indulni, sem közösségi programokra költeni: te is rájöttél, mik azok a kiadások, amiket simán kihúzhatnál a karantén után is a büdzséből?

6. Az egészséges szokások hiánya:
A koronavírus-járvány kezdeti szakaszában folyamatosan arról szóltak a hírek, hogy ne nyúljunk az arcukhoz, és mossunk gyakran kezet, méghozzá nagyon alaposan! Pedig ezekre az alapvető higiéniai óvintézkedésekre (na meg a gyakori fertőtlenítésre otthon) egy pandémiától függetlenül is figyelnünk kellene! Számos országban teljesen megszokott a maszkok viselete, és az sem árt, ha továbbra is csak a saját termoszodba kéred a reggeli kávédat – ezzel a környezet védelméért is teszel egy lépést!

Forrás: TribLIVE

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában